Rotan övertygade i första hemmasegern

Rotebro vinner i fint vårväder mot Skiljebo med 4-1 efter 1-1 i paus. Rotebro börjar bra men Skiljebo tar ledningen med 1-0 efter 12 minuter på en frispark från 22 meter. Rotan fortsätter och har ett ganska stort bollinnehav utan att skapa riktigt vassa chanser. Skiljebo försöker oftast nå Axel Johansson på topp med långa bollar. i 41:e minuten slår Rolle en cross i vänsterläge över till Zalif som får fram bollen till Micke Nilsson centralt utanför straffområdet. Micke dundrar in 1-1 och det står sig till paus. I andra börjar vi bra igen. I ett vackert anfall där Robban och Rasmus samarbetar på vänsterkanten spelar Robban fram en helt frispelad Zalif som tyvärr försöker dra målvakten men misslyckas. Sen har har vi ytterligare någon chans men sedan har Skiljebo en ganska stark 10 minutersperiod. I 63:e minuten gör Rasmus sedan 2-1 på ett bra skott som går i en båge över målvakten men under ribban. Skiljebo gör senare ner på en trebackslinje. I 86:e minuten gör Rolle 3-1 efter att ha snabbt ha hunnit emellan på ett dåligt pass i backlinjen. På stopptid fullbordar sedan Patrik målskyttet med att prickskjuta in 4-1 efter pass från Bacon.

Startelva Lelle-Viktor S, Alex, Gustav, Robban - Vigge (ut 56), Keivan, Micke-Rasmus, Rolle (ut 90), Zalif (ut 69), Avbytare: Marcus, Patrik (in 56), Gerald (in 69), Sotte, Bacon (in 90). Publik 135 personer.

Rotan har nu gjort 11 mål på första tre matcherna mot tippade topplagen Valsta Syrianska, GUSK och Skiljebo och på det tagit 6 poäng. Rolle har gjort fyra mål och Micke Nilsson ett i varje, totalt tre mål. Segern kändes mycket rättvis. Vi går (tillfälligt?) upp i serieledning av serien men flera hängmatcher följer de närmsta dagarna.
Valsta Syrianska möter t ex United hemma på tisdag kväll på Midgårdsvallen och Karlberg spelar i morgon.

Är spelet som idag kan alla varmt rekommendera fotbollsälskare och lokalpatrioter att se våra matcher. Forza Rotan!

Inför Skiljebo SK

Tredje omgången i div 2 Norra Svealand spelas i helgen. Rotan tar emot Skiljebo från Västerås. Skiljebo har de senaste åren alltid tillhört förhandsfavoriterna, så även i år. Skiljebo har inlett med en seger och en oavgjord.
Rotan kommer till spel med i stort sett samma trupp som senast, fortfarande är dock Andreas Eriksson skadad och stod över kvällens träning. Även Micke Nilsson och Patrik Ahlund är i skrivande stund osäkra. Cesar Galleguillos är ännu inte helt återställd även om han är igång i träning igen. Vi hoppas kunna komma till spel med i stort sett samma lag som bortaslog Gamla Upsala med 4-2.

Kom  till Skinnaråsen på lördag kl 1400 och heja fram vårt lag. Som vanligt är det fri entré för alla Rotanledare i ledarjacka. Fri entré under 18 år. Entré 60 kr. Säsongskort 400 kr. Cafeterian är öppen.

I helgen spelar även många andra Rotanlag match nu när alla serier är i gång. Passa på att njut av fin fotboll i helgen, varmt välkommen!

Alla lag igång med seriespelet

Rotans alla lag är nu i gång med serispelet.

Sanktan premiärstartade i helgen på ungdomssidan och våra lag gjorde lite blandade resultat, flera lag vann premiären P98, P01, P02 och F00 medan de äldre lagen P94 och P95 förlorade knappt, men även P99 och P00 förlorade.

Vårt andra herrlag som spelar i div 7 (Rotebro Ungdom heter laget fast de flesta är äldre än våra a-lagsspelare) vann premiären i ett hett derby mot Bollstanäs med 3-2.

Damlaget premiärspelade i div 5 och det blev förlust hemma mot duktiga Edsviken 0-4.

B-laget spelade första matchen ikväll i högsta reservlagsserien SR1 och vann med 3-2 mot Spånga. Bröderna Hagman förstärkte; Kul! En gammal bekanting från Rotans a-lag Joseph Mutumba spelade mittback i Spånga. Sheriffen gjorde 2 mål och Dennis 1 mål.

Noteras kan också att Valsta Syrianska spelade 3-3 mot Spårvägen ikväll i vår div 2 serie. Men då ska man också notera att Valsta tidigt fick en utvisning och spelade större delen av matchen med 10 man och lyckades hämta upp ett 1-3 underläge till 3-3.

Rotan tog 3 poäng borta mot GUSK

Laget: Lennart, Viktor Strand-Alex-Gustav-Robban, Vigge-Keivan-Micke (ut 77), Rasmus (ut 61)-Rolle-Zalif (ut 86), avbytare: Gerald Ikem (61), Bacon (77) och Sotte (86), Marcus och Flores.

Rotan vinner rättvist med 4-2 efter ledning 2-1 i halvtid. En gedigen insats över 95 minuter.

Rotebro får en bra start och kan göra 1-0 redan efter 3 minuter. Vi vinner boll högt i plan och Micke Nilsson vänder upp strax utanför straffområdet (assisterad av Zalif) och skjuter ett hårt skott under ribban. I 13.e minuten har Rasmus ett bra skott i ribban. Vi utökar ledningen till 2-0 efter 14 minuter, Rolle frispelas snyggt av Rasmus i ett vänsterläge och sätter bollen fint i bortre hörnet. Efter en halvtimme tappar vi initiativet lite. GUSK gör 1-2 på en nickskarv på frispark. GUSK har sedan ett skott i ribban före halvtid. Halvtidsresultatet 1-2 känns inte bra, eftersom vi hade ett kraftigt spelövertag första halvtimman. Men redan i 46:e minuten gör Rolle 1-3 framspelad av Viktor Strand. I 64:e fullbordar sedan Rolle ett hattrick genom att hoppa mycket högt och nicka in 1-4 på ett högerinlägg från Keivan. Sen håller vi i spelet lite bättre än förra matchen. På stopptid (i 92:a minuten) gör så GUSK 2-4. Bäst på plan vår mittback Gustav Lundén i hård konkurrens med mycket duktige Rolle Mendy framåt. Men som sagt en stabil insats av hela laget idag.

Det kan noteras att GUSK bara släppte in 23 mål på hela förra säsongen (22 matcher). Idag tvingades de släppa in fyra, det visar på vår offensiva styrka, samma mot Valsta Syrianska då vi gjorde tre mål mot ett lag som inte släppt in knappt några på hela försäsongen. Gäller bara att täta till lite i försvarsspelet nu.

Till Uppsala för att ta tre poäng

Vi åker till Uppsala med vårt a-lag i morgon lördag för möte mot Gamla Upsala SK. Ifjol vann de hemma mot oss med 2-1 medan vi vann hemma på Skinnaråsen i höstas med 2-0.

Matchen spelas på Lötens IP, på konstgräs kl 15:00. Kom gärna och hjälp Rotan fram till seger.

Rotan kommer med i princip ordinarie lag, alltså alla är tillgängliga för spel med något enstaka undantag.

Sanktan drog igång ikväll och många av Rotans ungdomslag går igång denna helg, vi håller tummarna att premiärerna går bra för alla våra lag. Heja Rotan!

Rotebro förlorar premiären mot Valsta Syrianska med 3-5 efter 2-3 i halvtid.

Valsta börjar starkast och tar ledningen efter en knapp kvart. Rotebro har sedan en mycket stark period fram till slutet av första. 1-1 kommer efter 20 min, Micke Nilsson skarvnickar snyggt in en frispark slagen av Keivan. 2-1 kommer en stund senare, efter ett mycket fint anfall med många spelare inblandade. Målskytt: Robban. Sen känns det stabilt och vi ligger t o m på för 3-1. Men i slutet av första blir vi lite övermodiga och tappar bort oss i några snabba sekvenser där Valsta kan göra två snabba mål i slutminuten före paus. 2-2 var enligt båda ledarstaberna offside men godkändes ändå. På 2-3 var vi väldigt passiva. I andra går vi ut för att vända och skapar ett visst tryck första kvarten. Men sen får motståndarna en tveksamt dömd straff när vi spelar bollen till hörna. Valsta sätter säkert straffen och leder med 4-2. Efter lite enkla misstag kan de även göra 5-2. I slutet av matchen gör Zalif 5-3 och vi har även en nick i stolpen strax därefter. Men det blir inte fler mål.

Från start; Lennart, Sotte, Gustav, Mbye, Andreas, Keivan, Viktor Strand och Micke, Rasmus, Rolle och Robban.
Inhopp av Zalif mot Rasmus, Bacon mot Rolle och Vigge mot Sotte.

Premiären närmar sig

I morgon drar div 2 Norra Svealand igång.

På eftermiddagen är det först presskonferens för Stockholmsklubbarnas div II-III förening. Där redogör man för läget inför seriestarten och berättar lite om hur truppen ser ut, mål inför säsongen etc. Niclas Rasck och jag deltar från Rotebros sida. Rotebros mål är att komma på den övre halvan i tabellen.

Sen drar serien igång på kvällen - först ut är Spårvägen mot Sollentuna United på Skarpnäcks sportfält. På lördagen spelas ytterligare tre matcher i serien bl a Nacka FF mot GUSK.

På söndag är så dags för vår egen premiär mot favoriten till seriesegern Valsta Syrianska från Märsta. Matchen spelas på Skinnaråsen kl 17:00. Valsta Syrianska slog Väsby i genrepet i tisdags med 1-0. Valsta Syrianska har flera träningsmatcher i år spelat med en mycket hög press som ibland varit effektivt, t ex senast mot Väsby men i andra matcher lett till flera baklängesmål om man spelar sig förbi förstapressen. Valsta Syrianskas resultat i försäsongsmatcherna imponerar så klart mer än Rotans. Valsta Syrianska åkte ur Norrettan ifjol och har lyckats behålla en del spelare från ifjol. Valsta Syrianska ger bara 4,40 gånger insatsen hos Svenska Spel för seriesegern, medan Rotebro ger 25 gånger.

Rotebro tränade ikväll och i princip alla vara med som missade matchen senast. Flera har varit skadade, sjuka eller borta. Nu var Viktor Strand, Mbye Camara, Vigge Eriksson och Micke Nilsson alla med. Det är bra. Patrik Ahlund saknades dock, han skadade sig senast. Det blir även ett träningspass på lördag för laget.

Kom och heja fram Rotan på söndag. Kom i god tid, vi räknar med mycket folk. Ta gärna buss eller cykel, eller samåk om du kan.

Säsongskort kostar 400 kr. Entré 60 kr. Gratis entré för de under 18 år. Ledare i Rotebro går som vanligt in gratis om de bär ledarjacka.