2-2 igen efter två underlägen

Hemmamatchen i härlig kvällssol inför 147 åskådare slutade 2-2 (1-1). Målskyttar i hemmalaget var Keivan och Lennerman. I 86 minuten gjorde Västerås IK 1-2 och bortalaget firade stort med en hög spelare. Men Rotan lyckades komma tillbaka igen (precis som mot BKV senast) med en kvittering i 89 minuten och snuva VIK på två poäng. Domaren lade till 5 minuter (pga Kalle Ramsells skada mm) och båda lagen hade bra lägen på stopptid men matchen slutade 2-2. Matchens lirare Gustav Lundén.

Vi behöver uppehållet nu för rehab av alla skadade spelare. Sedan vänder serien och Rotan spelar nästa mot VIK borta.

Glad midsommar!

Heja fram A-laget mot Västerås IK på torsdag kväll

Rotebro IS FF:s div 2 lag spelar sista matchen före sommaruppehållet på torsdag hemma på Skinnaråsen. Senast slog Rotan Fau FK hemma med 6-1. Ska Rotan hänga på i toppen? Kom och heja fram Rotan. Gratis inträde för alla under 18 år. Ledare med ledarjackor också gratis precis som vanligt. Övriga 60 kr. Cafeterian är öppen.

2-2 mot BKV Norrtälje ikväll

Trots spelövertag hamnade Rotan två gånger i underläge borta mot BKV Norrtälje.
1-0 kom på en snabb omställning, Sebbe kvitterade kort därefter på hörna.
Hemmalaget gjorde 2-1 i andra efter att Rotan haft 7-8 hörnor och många chanser första 20 minuterna.
Kort efter kvitterade Kalle efter fint förarbete av Ceasar och Johan. Det stod sig matchen ut.
Rolle utgick efter skada i första. Sebbe i pausen och brorsan Lukas i andra.

Nästa a-lagsmatch mot Västerås IK på torsdag hemma på Skinnaråsen.

Veckan som gått

Förra helgen missade jag a-lagets kross av Falu FK för jag var på cup med hela P12-truppen till Rimbo ihop med Björn och Anders. Kanonväder, det är fint i Rimbo med en härlig idrottsanläggning precis bredvid Långsjöns badplats, vi badade och killarna spelade fotbollsmatcher om vartannat. Efter ett hyfsat gruppspel med bl a en 6-0 seger mot ett inte alls dåligt finskt lag blev det A-slutspel, men där gick det lite trögt.

Under lördagseftermiddagen kom det en strid ström med sms om vad som hände på Skinnaråsens IP. Rolle tyckte det var synd att matchen inte blev filmad. Juniorerna vann med 5-2 mot Täby och B-laget vann mot BSK med 4-0.

I går kväll spelade P 95 i Vallentuna och Rotan vann med 5-0, och gick därmed upp i serieledning inför sommaruppehållet! Det trodde vi nog inte - Edu, Matte och jag - när vi fick en gratisplats i div 3. Vi hade räknat med att spela i någon av de fyra div 4-serierna. P 95 ska till Gothia för tredje året i rad, ifjol blev det a-slutspel.

Tim har hört av sig.

Rotans P 99 ska i sommar spela inbjudningsturnering mot bl a Arsenal, det kommer att bli ett samarbete med United och Sollentuna Fotboll kring detta. Chefstränarna Thorstensson och Claesson är på.

I morgon är det en viktig bortamatch för a-laget mot BK Vargarna Norrtälje. De har inte många poäng i serien men överraskade stort i Svenska Cupen. Vi förlorade mot BKV i div 3 i två riktiga bottennapp 2009.

GUSK kryssade mot Spåret ikväll, så det finns chans att hänga på om vi tar årets första trepoängare borta. Rotans trupp är starkast tänkbara. Hur träningarna har varit i veckan vet jag inte säkert för jag har varit i Finland med jobbet. I tisdags var det lek och högljudda garv i nittio minuter som hördes bort till ungdomsträningarna.

P 98 spelar Aroscupen i helgen som kommer.

Se a-laget mot Falu FK på lördag

Femte hemmamatchen i den jämna div 2 serien. Hittills tre segrar och en förlust (senast mot Skiljebo). Rotan möter nu Falu FK. Ska Rotan hänga på i toppen? Truppen ser stark ut. Rotan är för ovanlighetens skull favoriter hos spelbolagen.

Kom och heja fram Rotan. Gratis inträde för alla under 18 år. Ledare med ledarjackor också gratis precis som vanligt. Övriga 60 kr. Cafeterian är öppen.

Karlsson klar för Österåker

#11 Niklas KarlssnoNiklas Karlsson som valde att inte div 2-satsa inför 2011 har i dagarna blivit klar för IFK Österåker i div 4, där redan flera gamla Rotan-spelare finns, bl a Danne Forssmed. Christer Johansson är tränare där och har fått Karlsson att börja med fotbollen igen. Christers Österåker ligger just nu på en tredje plats i serien men siktar högre än så. Niklas debuterar redan i helgen för Österåkers a-lag trots att han gjorde sitt första träningspass för klubben ikväll. Lycka till Niklas!

Fint väder men sämre spel

Trots långhelg kom det hyfsat med folk och det var dukat till fest i det fina vädret med hemmaklacken Ruben på plats i a-lagets hemmamöte mot Skiljebo SK från Västerås. Flera förändringar i startelvan mot senast. Haga och Sebbe spelade inte och Lennerman började på bänken. Nya var Leal, Vigge och Freddan. Tyvärr gjorde inte Rotan någon bra match och det blev förlust med 0-2. Rolle Mendy var dock nära i inledningen och träffade ribban. Skiljebo tog ledningen i första halvlek och ökade på ledningen i andra utan att egentligen övertyga. Trots den dystra förlusten har inte tåget gått, det kommer flera chanser att hänga på i den rekordjämna serien men det blir givetvis tuffare. Vi faller tillbaka några placeringar, men är ändå bara 4 poäng från serieledarna. Men det blir många lag som ska passeras om vi ska hänga på. Samtidigt är det nu bara 4 poäng ner till kvalplats.

Juniorerna förlorade borta mot Älvsjö med 3-0.

Sanktan har haft speluppehåll i helgen.

Se A-laget mot Skiljebo lördag kl 14:00

Fjärde hemmamatchen i den jämna div 2 serien. Hittills tre segrar hemma. Rotan möter nu Skiljebo från Västerås. Sandviken förlorade i eftermiddags och VIK och Sollentuna United kryssade så det är perfekt läge att få tätkänning. Kom och heja fram Rotan. Gratis inträde för alla under 18 år. Ledare med ledarjackor också gratis precis som vanligt. Övriga 60 kr. Cafeterian är öppen.

Första segern i Juniorallsvenskan

Rotans juniorer tog idag sin första seger i Juniorallsvenskan, matchen mot IK Franke från Västerås slutade 3-1 efter 1-1 i paus. Hyfsat med publik på Skinnaråsen i det sköna vädret. Hela laget gjorde en bra insats.

Lite extra kul var det att debuterande 95:an Oscar Ordenes fick göra viktiga 3-1 målet redan ett par minuter efter inhoppet i andra halvlek. Även nyförvärvet Sam Schamborg - också 95:a - från Bele Barkarby gjorde ett bra inhopp.

Värt att notera är även att nyförvärvet i a-lagstruppen Adde Eriksson (93:a) från Bajen spelade mycket stabilt vänsterbacksspel och tog många offensiva löpningar.

Grattis till ledare och spelare i utvecklingstruppen!