Rotan i kvalet

I morgon är det returmöte i kvalet till div 2. Rotan vann i Örebro med 1-0 mot Örebro Syrianska. Rättvist tyckte vi, i Örebro tyckte man att vi hade flyt. Nerikes Allehanda och hemmalaget tycks ha missat att vi hade många fler chanser, bla Zalifs klockrena skott i ribban. Vi har nu tre raka segrar. I morgon behövs minst oavgjort. Spelmässigt var det ingen stark insats senast och vi hoppas att våra killar kan höja sig ett snäpp hemma. Matchen i morgon går på konstgräset på Skinnaråsen och vi hoppas att ni kommer och hejar fram Rotan till nytt div 2-kontrakt. Ungdomsledare med ledarjackor går som vanligt in gratis. Gratis entré också under 18 år. Övriga 60 kr. Cafeterian är öppen. Varmt välkomna!

Rotan slog Valsta - stor dramatik

Rotan vinner mot serisegrarna Valsta med 2-1 efter en mycket stark match, båda målen av Rasmus Ramsell på assist av Zalif Sener.

Under veckan kom ett tveksamt beslut om att GUSK fått tre poäng av SvFF:s besvärsnämnd, vilket gjorde att vi var på nedflyttning igen.

Vi tar snabbt ledningen efter att Rasmus i 9:e minuten kan stöta in bollen efter att målvakten släppt retur på Zalifs frispark. Vi har många lägen att öka på ledningen, trots att Valsta håller uppe spelet bra. Resulteten i de andra matcherna var bra i halvtid. Men en kvart in i andra kvitterar Valsta till 1-1 på nick av deras skyttekung Soguk och plötsligt börjar alla lagen i bottenstriden göra mål i de andra matcherna, det gällde GUSK, Falun, Strömsberg och Hudik. Vi ligger illa till, ett kryss skulle innebära nedflyttning. Valsta kör på och spelar mycket hårt och fult. Vi kommer fram i några lägen. Det ser inte ut att hända något i de andra matcherna, så med knappa tio minuter går vi ner på trebackslinje. I 87:e minuten får vi frispark i högerläge. Zalif slår en helt perfekt frispark som Rasmus skarvnickar in otagbart och jublet har inga gränser. Trots att Valsta försöker på slutet och tom tar upp målvakten på en fast situation för att kvittera, så kan vi hålla undan till en mycket välförtjänt seger. I matchens slutskede är det mycket heta känslor i båda lagen, och inte mindre än fyra spelare får röda kort, vara tyvärr även Viktor Strand (direkt rött) och Rolle två gula. Trots 28 poäng så kommer vi bara 10:a i serien och tvingas nu kvala mot Örebro Syrianska som kom tvåa i div 3 Västra Svealand och slog ut Hille (2-0 och 1-2) i play off 1.

Nästa helg börjar vi kvalet borta och om två veckor är det retur hemma.

Laget idag; Marcus - Viktor S, Alex, Gustav, Haga - Vigge (ut 82), Mbye och Micke - Rasmus, Rolle och Zalif. Avbytare: Jacob, Joe, Flores, Adde (in 82), Robban.

Ödesmatch mot GUSK på lördag kl 14

Höstsäsongen har varit tung för a-laget och bottenlagen har tagit många poäng. Vi har därför hamnat i ett bekymmersamt läge trots den starka vårsäsongen och att vi faktiskt har 22 poäng. På lördag är det "vinna eller försvinna" i näst sista omgången i div 2 Norra Svealand. Just nu ligger vi på 11:e plats, med samma poäng som lag 9 och 10 men med sämre målskillnad. Vid seger avancerar vi uppåt i tabellen en bit, vid kryss är det fortsatt svårt, medan det vid förlust nog realistiskt sett blir div 3 nästa säsong. Såklart hoppas vi på ert stöd nu på lördag. Vi hör ju hemma i div 2 även nästa säsong, eller hur...? Vi har ju en ung trupp som har framtiden för sig.

RSS 2.0