Rotan tog 3 poäng borta mot GUSK

Laget: Lennart, Viktor Strand-Alex-Gustav-Robban, Vigge-Keivan-Micke (ut 77), Rasmus (ut 61)-Rolle-Zalif (ut 86), avbytare: Gerald Ikem (61), Bacon (77) och Sotte (86), Marcus och Flores.

Rotan vinner rättvist med 4-2 efter ledning 2-1 i halvtid. En gedigen insats över 95 minuter.

Rotebro får en bra start och kan göra 1-0 redan efter 3 minuter. Vi vinner boll högt i plan och Micke Nilsson vänder upp strax utanför straffområdet (assisterad av Zalif) och skjuter ett hårt skott under ribban. I 13.e minuten har Rasmus ett bra skott i ribban. Vi utökar ledningen till 2-0 efter 14 minuter, Rolle frispelas snyggt av Rasmus i ett vänsterläge och sätter bollen fint i bortre hörnet. Efter en halvtimme tappar vi initiativet lite. GUSK gör 1-2 på en nickskarv på frispark. GUSK har sedan ett skott i ribban före halvtid. Halvtidsresultatet 1-2 känns inte bra, eftersom vi hade ett kraftigt spelövertag första halvtimman. Men redan i 46:e minuten gör Rolle 1-3 framspelad av Viktor Strand. I 64:e fullbordar sedan Rolle ett hattrick genom att hoppa mycket högt och nicka in 1-4 på ett högerinlägg från Keivan. Sen håller vi i spelet lite bättre än förra matchen. På stopptid (i 92:a minuten) gör så GUSK 2-4. Bäst på plan vår mittback Gustav Lundén i hård konkurrens med mycket duktige Rolle Mendy framåt. Men som sagt en stabil insats av hela laget idag.

Det kan noteras att GUSK bara släppte in 23 mål på hela förra säsongen (22 matcher). Idag tvingades de släppa in fyra, det visar på vår offensiva styrka, samma mot Valsta Syrianska då vi gjorde tre mål mot ett lag som inte släppt in knappt några på hela försäsongen. Gäller bara att täta till lite i försvarsspelet nu.