Johan Hedman gjorde alla fyra målen, det första på straff. Se ref på hemsidan.

Tomas Amanuel går till Spånga IS

Tomas Amanuel, 23 år, har på egen begäran lämnat Rotan och gått till gamla moderklubben Spånga IS för spel resten av säsongen i div 4 Mellersta Stockholm. Vi önskar Tomas lycka till där!

Speltid efter 15 omgångar

Speltid är en fråga som ständigt diskuteras i smyg bland spelare. För de fans (och spelare) som gillar krassa fakta kommer här lite läsning. Så här fördelar sig speltiden i minuter för vår kära div 2 trupp i serien. 1350 minuter är max (90 x 15), stopptiden är inte medräknad. Läs och begrunda.

Andreas  Hagman 0

Nästa vecka kommer plus/minus statistiken per spelare.

Utökat avstånd till botten

Omgång 15 är nu fullbordad i div 2 Norra Svealand. BKV Norrtälje, Falu FK och Kvarnsveden kammade alla noll medan Rotan tog tre poäng denna omgång. Avståndet ökade alltså rejält till botten i och med denna omgång. Spårvägen som ligger 9:a vann dock. Viktig match för a-laget redan nästa lördag mot Falu FK borta. Falu FK som idag förlorade borta mot Enköping med hela 5-0.

P16 återtog idag serieledningen efter stabilt 3-1 mot Vallentuna trots att spelet var sådär. Första matchen efter sommaruppehållet. Men de tre målen var fina, dock missade vi många lägen.

I P12 svår där det gått sådär hittills lyckades Rotan spela 1-1 mot starka Sollentuna Fotboll Nord. Ett helt gäng var på innebandyläger på Bosön så vi lånade in flera spelare från P11 och t o m en från P10. Starkt med en pinne.

Seger mot BKV Norrtälje med 2-1

Fotboll varje dag i princip. P95-träning och B-lagsmatch i måndags (seger mot BSK 4-1). P99 och en glimt av Utvecklingstruppen i tisdags. P95 i onsdags och P99, P95 och lite a-lag i torsdag. I alla fall vila på fredagen. Nu i helgen är det matcher.

Idag hade vi företagsträff för våra sponsorer, det blev lite tilltugg och bubbel och genomgång inför match mm. Till vår stora glädje vann a-laget sedan matchen med 2-1, i en lite väl spännande match. Rotan vann verkligen välförjänt och hade gärna fått satt några av de öppna lägena som fanns att göra 3-1, men icke. Bortalaget var inte ofarliga så det blev gastkramande in i det sista. Målskyttar Andreas och Cesar.

Adou Moufoutaou gjorde en lyckad debut i laget. Han är 20 år och klubbens senaste nyförvärv. Han kommer från Benin och har spelat  3 A-landskamper (deltog i Afrikanska mästerskapen 2010). Han var utlånad till Sturm Graz förra året av sin senaste klubb (FC Bibo i Elfensbenskusten) och var på gång till Hammarby nyligen (provspelade i 0-0 matchen mot La Liga-laget FC Mallorca). När den affären sprack fick vi en chans att utan kostnad knyta Adou till klubben. Han är ytterback men spelade idag på högeryttermittfält.

I morgon ska P95 försöka återta serieledningen - match hemma mot Vallentuna - och P99 möter grannarna i SFIF.

Blomberg funderar

Flera spelare - Sebbe och Mbye - är tillbaka från avstängning inför helgens hemmamatch mot BKV Norrtälje, medan Lennerman är avstängd efter utvisningen senast. Johan Hedman är tillbaka i träning. Adou Moufoutaou är en ny spelare på gång in. Mer info kommer inför lördag.

Vi arrangerar Sollentuna Football Games i helgen

Tidigare Kräftcupen, senare Sollentuna United Football Games, har i år blivit ett trapartssamarbete mellan samtliga tre fotbollsklubbarna i kommunen. Matcher spelar på kommunens alla tillgängliga planer. Ca 260 lag spelar. På Skinnaråsen spelas matcher på båda planerna både lördag och söndag.

Rotebro IS FF har självt med 6 lag i turneringen. Mer info finns på

Tyvärr 0-1 förlust mot Spårvägen

Oturen grinade mot oss ikväll. Assisterande domaren vinkar offside men huvuddomaren blåser för hörna till Spårvägen. Spårvägen gör efter lite tumult på hörnan 1-0 i mitten av första halvlek.

I andra har vi övertaget i spelet. Vi trycker på trots en man mindre (Lennerman utvisad igen i början av andra halvleken). Trots flera mycket bra lägen blir det inga mål, kanske mest pga att målvakten storspelar.

En tung förlust. Men mycket återstår av serien och i Rotan kommer vi alltid igen.

Dags för "VM-final" mot Spårvägens FF

En av tränarna beskriver mötena framöver som VM-finaler. Efter två förluster efter sommaruppehållet står det för att vi behöver poäng framöver och att det är flera sexpoängsmatcher nu för att säkra nytt kontrakt i div 2.

Matchen Spårvägens FF - Rotebro IS FF på Skarpnäcks sportfält på torsdag kväll 19:30 inleder den 14:e omgången i serien (övriga matcher spelas i helgen).

Serieledarna ESK kommer till Skinnaråsen

Missa inte tillfället att se den högintressanta matchen mellan Enköpings SK och Rotebro i div 2 Norra Svealand.
Avspark: Lördag den 6 augusti kl 14:00
Gratis inträde för alla under 18 år samt Rotebroledare med ledarjacka.
Cafeteria.

Förlust 3-1 mot VIK i höstpremiären

Är på semester på franska Rivieran med familjen. Tyvärr förlorade Rotan mot Västerås IK under måndagskvällen med 3-1 efter 1-1 i halvtid. Rolle Mendy gjorde 1-0 i matchinledningen, sedan kvitterade VIK till 1-1 före halvtid. Vi hade precis som förra gången problem i andra halvlek mot VIK. VIK tog alla tre poängen efter två mål sista tio minuterna. Lennerman blev utvisad i slutet efter en närkamp med en motståndare. Ny match hemma mot serieledande Enköpings SK på lördag kl 14:00.