Armin, Leal och Hedman

Vad har de tre a-lagsspelarna gemensamt? Jo, alla tre är tränare i Rotans ungdomslag. Vilket för övrigt även Rotanbloggens Matte Åsén är. Jämförelsen haltar kanske lite. Hedman har väl tränat F93 i bra många år nu och planerat och genomfört ca 700 träningspass, Leal har väl gjort en 100 träningspass med P92 men också 10 pass med P99. Ikväll gjorde Armin sitt första pass som Rotantränare. Han hade frågat Cribba om råd och övningar. Spelarna i P99 var entusiastiska!!! Vi i klubbledningen är väldigt glada över a-lagsspelarnas tränarinsatser.

F93 spelade match ikväll. Styrelsen hade sammanträde och tog väl inga stora beslut denna gång, men hade en genomgång av situationen i de olika lagen, utvärderade det lyckade derbyt plus blickade framåt. Många ungdomsserier är igång. Fotbollsåret har börjat bra. Juniorallsvenskan startar på lördag, för Rotans del borta mot Sirius.Dagen efter

Det känns lite tomt dagen efter den fantastiska festen. Inte bara sportsligt var det stort med en rättvis 2-0 seger utan även inramningen och allt annat med festen. Rotanbloggen och AlltidUnited har redan träffande beskrivit det mesta som finns att säga.

De långsiktiga konsekvenserna för fotbollen i vårt område får vi förhoppningsvis se längre fram. Men de flesta som var där fick vara med om en häftig upplevelse, och det på en fotbollsmatch. Många hjärtan vanns bland de som inte så ofta går på en fotbollsmatch. Kultur- och fritidsnämdens nya ordförande Magnus Ramstrand var på plats och hade inte varit med om en lika häftig fotbollsupplevelse tidigare, berättade han för mig.

Själv firade jag med att grilla hemma efter derbyvinsten och sedan åter bege mig till Skinnaråsen senare på kvällen för träning av P99. Matchens lirare Johan Hedman ("stundtals briljant" enligt Rotanbloggen) var förstås värre och tränade F93 med brorsan Anders direkt efter slutsignalen i derbyt. Allt folket hade inte ens hunnit lämnat arenan innan Johan hade samling med tjejerna. Johan är verkligen en märklig och beundransvärd fotbollsentusiast! Operation övertalning 2012 måste genast inledas på Unge Hedmans eget spelande. Vad är väl några års fotbollsspelande till när man är pensionär och blickar tillbaka på sina vägval.

Jag kunde konstatera att samtliga träningsgrupper igår kväll hade mycket bra uppslutning, det var många i F93 givetvis, men även i F98, P99, U-truppen och div 7-laget. De senare måste ha varit närmare 30 pers, och sammmanlagt ca 100 personer på ett par timmar på konstgräset. Visst, det var en fin kväll, men jag vill gärna tro att suget också berodde på det gastkramande derbyt tidigare på dagen, där många var på plats.

Nu rullar tåget vidare - a-laget tränar ikväll och det lär vara en och annan öm kroppsdel efter derbyt. Reservlaget spelar hemmamatch på onsdag kl 20:00. A-laget möter Gamla Upsala SK på Gamlis IP på måndag kväll. En rejäl omladdning lär behövas. Men låt oss först njuta några dagar av allt vi var med om denna annandag påsk 2011.

Rotan vann derbyt med 2-0

Inför 639 åskådare vann Rotan derbyt mot Sollentuna United med 2-0 efter 1-0 i halvtid. Målen gjordes av Fredrik Källberg och Kalle Ramsell, båda efter assist av Johan Hedman som blev utsedd till matchens lirare. Målvakten i Rotan Danne Andersson räddade en straff.

Dags för revansch?

Årets andra seriematch är nog den viktigaste. Vi möter Sollentuna United. Våra grannar och kompisar i kommunen. Kaptenerna i båda lagen trissar upp insatserna till astronomiska höjder på sina bloggar men nu ska allt avgöras PÅ PLANEN. Det handlar om en 90 minuter lång fotbollsmatch på en fin gräsmatta där många känslor ska ut. Förra årets hemmamatch såg bra ut i början men blev sedan årets största trauma. Första 20 minuterna var vi med, Kalle fixade en straff som han slog själv. En mindre bra straff tyvärr- strax därefter tvingades han utgå pga skada. Hedman var sig inte lik utan Kalle och vi åkte dit med 0-4. Inga diskussioner, rullgardin ner. Besvikelsen var stor. Höstmatchen på Vallen slutade 2-3. Vi var kanske närmare då men ändå inte riktigt – trots ledning med 1-0, bra publikstöd och en boll nära mållinjen i slutminuten.


Myterna då? United påstås träna mycket mer, ha väsentligt mycket större resurser, vara mer proffsiga och ha en bättre ekonomi. Vidare; United-spelarna är rädda för att göra fel och har inte roligt. Några kommentarer. Idealitet och glädje finns givetvis även i United. T ex sportchef Börjesson och assisterande tränare Limpar är brinnande idealister, de har antagligen inte betalt. Spelarna betalar själva sina träningsläger. United tränar inte speciellt mycket mer, har inte många nya sponsorer vad jag vet och inte alltid bra ordning på kontrakts- och övergångsfrågor. Men de har antagligen en starkare spelartrupp med några spelare som också tjänar lite pengar på fotbollen. I hemmapremiären sviktade laget dock mot Skiljebo och var inte särskilt bra, precis som de sviktade i fjol några matcher.


Efter att Rotan tidigare förlitat sig på firma Hedman & Ramsell i flera år så ser truppen 2011 starkare ut på bredden än på länge. De nya spelarna har också kommit in bra socialt i gruppen. Nya tränaren Blomberg har mycket kunskap och ett stort engagemang. Ska Rotan hinna få ihop allt redan till derbyt är den stora frågan. I bortapremiären mot Kvarnsveden var inte allt på plats. I lägre divisioner kan man släppa in tre enkla mål och ändå vända till vinst, men det funkar knappast i div 2.


Vad ska man nu tro om matchbilden? Det kommer att bli fysiskt som vanligt. Nu är det som jag ser det Rotans chans – om bara alla bitar faller på plats och alla spelare samtidigt presterar på topp både i försvars- och anfallsspelet t ex som första halvlek mot Akropolis eller i andra mot Bissarna. United känner sig säkra att de är bättre och det ökar våra chanser. Det enda Jens Åberg var säker på om serien var att United är bättre än Rotan. Den typen av uttalande passar oss perfekt! Dags att visa att det inte stämmer.


Johan Blomberg i Radio Stockholm P4
http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=76&date=2011-04-20


Tränare Johan Blomberg duellerar med Anders Limpar från Sollentuna United i uppsnack inför El Classico på Skinnaråsens IP på måndag kl 14.00 Programmet sändes onsdagen den 20 april kl 15:30 - 16.00

 

Ny blogg Rotanbloggish
#15 Tomas Amanuel bloggar offensivt med Tenstaperspektiv på Rotan, många sköna vinklar på det ena och det andra. Jag länkar givetvis till dig Tomas.

Nya klubbadresser klara för DF, Bani och Vega

Rotan glömmer inte sina tidigare hjältar.

Idag blev följande klart inför säsongen 2011.

Daniel Forssmed går till hårdsatsande div 4 klubben IFK Österåker FK där våran Christer Johansson tagit över som huvudtränare. DF återförenas nu med Janosz som är kvar i klubben, den senare är i mycket bra form enligt Christer.

Bani Koriya är klar för duktiga grannarna i Bollstanäs SK och spelar div 3.

Johan Vega är klar för våra kommunkollegor Sollentuna Fotboll IF (div 5).

Vi önskar er alla tre ett stort lycka till i de nya klubbarna!

PS En helt annan grej, vad händer på Skinnaråsen? Vår ruta på bilen blev krossad i torsdags kl 18 på parkeringen när min fru Helena skulle hämta lillgrabben efter P99-träningen med Leal.


Vita Huset och Bissarna

Har precis kommit hem från Washington DC - var där på konferens i veckan (såg bla president Obama åka till kongressen för att prata om Libyen). Hemma rullar förberedelserna på inför seriestarten. Mycket ska vara klart inför hemmapremiären. Vi hoppas på varmt vårväder så att planen hinner grönska i tid till derbyt på annandag påsk. Denna helg och nästa spelas en stor ungdomsturnering - Attundacupen, ett samarbete mellan de tre fotbollsföreningarna i Sollentuna.

Idag vann Rotan mot Nyköpings BIS borta med 3-1. Välförtjänt enligt båda lagens hemsidor. Tränare Hjelm skriver att Rotebro är ett mycket starkt lag. NordicBets odds för att Rotan vinner serien är höga 16,00 (nionde plats). Lokalkonkurrenten Sollentuna United är favoriter till låga 2,90. Sedan tippas Skiljebo och Sandviken.

RSS 2.0