Rotan vinner efter en stark insats

Rotan vinner borta mot Spårvägen med 3-2 efter 1-0 ledning i paus. Starkt med tanke på att flera var borta och att vi fick spela med 10 man i 60 minuter efter att Alex tidigt blivit utvisad.

Robert, Micke och Gustav var alla borta pga sjukdom. Lelle hade förhinder. Båda lagen börjar lite avvaktande. Men i 22:a minuten kunde Zalif skjuta in 1-0 till Rotan efter ass av Rolle. I 30:e minuten fick Alex två gula kort och därmed ett rött för att ha spelat fult och orsakat frispark och därefter knuffat en motståndare i tumultet efteråt. Konstigt särskilt med det andra eftersom han själv blev attackerad av hemmaspelare som tyckte han gick in fult. Tveksamt domslut tyckte vi vilket tyvärr påverkade resten av matchen. Fram till utvisningen hade vi ganska bra kontroll på matchen. Vi tog då ner Keivan på mittbacken och fick gå över till ett 4-4-1. I andra halvlek överraskade vi direkt med att öka ledningen, först till 2-0 av Rolle på en långskottslobb efter ass av lagkapten Vigge i 51:a minuten. Tre minuter senare kommer vi fram i snyggt anfall på högerkanten där Viktor S överlappar och slår ett perfekt inlägg till Patrik som snyggt nickar in 3-0 i fel hörn för målvakten. Tyvärr släpper vi sedan in två mål på hörna av deras stora mittback, det första nästan direkt och det andra en kvart senare. Inte bra. Resten av matchen blir en jobbig nagelbitare men vi lyckas hålla undan till en ny trepoängare, välförtjänt tycker vi. Nu går vi in i sommaruppehållet på en hyfsat klar andra plats på 19 poäng, även om det är rätt så jämnt bakom. Serien vänder sedan och vi tar emot Spårvägen hemma den 4 augusti i nästa omgång. Ett skönt sommaruppehåll önskar vi alla spelare, ledare och fans!!!

Laget idag: Marcus- Viktor S, Mbye, Alex, Adde - Vigge, Keivan, Patrik (ut 59) - Rasmus, Rolle, Zalif (ut 82). Bänk Jacob, Sotte (in 59), Haga (in 82), Cesar.

Glad midsommar!

Det är inte riktigt sommaruppehåll ännu med fotbollen. På tisdag den 26/6 spelar Rotan match på Skarpnäcks Sportfält mot Spårvägens FF. Seger där och Rotan ligger tvåa under sommaruppehållet. Håll tummarna. A-laget tränar i morgon (16:30), plus söndag och måndag, men är ledigt midsommardagarna.

Mer än fotboll

Igår spelades en match mellan Rotans P95 och Hässelby. Den var Matte Åséns sista match som coach för laget innan han flyttar från stan. Rotan vann med 5-2, men det var inte det viktigaste denna dag. Edins pappa gick bort under mycket tragiska omständigheter förra veckan. Matchen inleddes med en tyst minut. Edins släktingar var på plats i publiken. Alla backade upp Edin som spelade hela matchen. I slutsekunderna kunde Rotan avgöra på straff och det var Edin som säkert satte den. Det var många känslor. Efter matchen och omfamningar vaskades det så småningom även skumpa över Matte - som hissades av spelarna och av några av hans gamla spelare som också anslutit denna dag. Stort tack till en mycket bra ledare! Matte har ofta betonat inte bara det fotbollsmässiga utan även hur viktigt det är att utvecklas som människor och individer. Att tillhöra ett lag borde alla vara med om någon gång i livet, sa Matte. Målskyttar i matchen var Gemal (10), Oscar O (12), Simon (62), Amir (85) och Edin (92). Hoppas laget kan åka och hälsa på Matte i Göteborg i höst och spela någon träningsmatch.

Regn och rusk på Sollentunavallen när El Clasico slutade mållöst

Se referat på Rotans hemsida signerat Arne Hägervik

Och den löpande matchrapporten på Pierres twitter

Läget inför derbyt

Mitt i allt studentfirande och EM-slutspel är det så dags för derby mot Sollentuna United lördag kl 16.00 på Sollentunavallen. Många frågor ska få sina svar. Tyvärr har största profilerna lagkaptenerna ifjol - Hedman i Rotan och Åberg i United - försvunnit och gått till ÖIS respektive Sandviken för spel i div 1. Vilka spelare kliver fram i årets derby? Rotan har många nya killar i laget. Mbye är den enda som spelat samtliga div 2-derbyn 2010 och 2011. Båda lagen har också nya tränare. Vem vinner coach-matchen? Rotan har haft bra träningar i veckan efter segern mot Nacka, vilket innebar att Rotan avancerade till tredje plats. Lennart, Zalif och Sotte är tillbaka, medan främsta anfallsvapnen Micke Nilsson och Rolle Mendy båda är osäkra om de kommer till start. Sheriff spelade på högermittfält förra matchen och gjorde mål från den positionen. Dennis är bortrest. Det är bara att hålla tummarna och komma och heja fram Rotan till seger.

Serietabellen före helgens omgång
1. Valsta Syrianska
2. Karlberg
3. Rotebro
4. Sollentuna United

Derby på Vallen idag kl 16.00

Under lördagen spelar Rotan mot Sollentuna United i div 2 på Sollentunavallen. Kom och heja fram Rotan till seger. Ungdomslagen i Rotan uppmuntras att komma tillsammans som lag, gärna med Rotans matchtröjor. Gratis entré.

El classico på Vallen

Kommer under kvällen att skriva lite om läget inför morgondagens match mellan United och Rotan kl 16 på Sollentunavallen.

Heja Sverige!!!

En fin fotbollslördag för Rotan

A-laget Herrar vinner med 3-2 och tar en viktig trepoängare. Se ref nedan. Damlaget vinner med 4-0 och Rotans div 7-lag vinner toppmötet mot Väsby med 2-1. Utvecklingstruppen (P95) spelar 2-2 borta i en tuff match mot hittills obesegrade BSK (målskyttar Simon W och N Cortes)

A-laget Omgång 9
Rotan vinner mot Nacka hemma med 3-2 efter 2-0 i paus. Nacka hade fått tillbaka flera skadade spelare och hade inte riktigt samma lag som i söndags mot United. Vi kom till spel utan Lennart, Robban, Zalif och Rasmus. Spelmässigt har Nacka väl så mycket av spelet men vi är effektivare idag. 1-0 kommer efter 8 minuter. Vigge spelar in bollen från vänsterkanten och Sheriff Njie håller sig framme och trycker från nära håll in bollen. Rotans nästa mål kommer i 18:e minuten. Det är ett vackert mål. Adde E kliver på från sin vänsterbacksposition och lägger en perfekt skruvad djupledsboll till Rolle Mendy som springer ifrån försvararna och kan från högerläge skjuta in 2-0. i 76:e minuten utökar Rolle till 3-0 efter en bra hörna av Adde. I slutet får Nacka straff efter att Viktor S fällt en motståndare. Nacka reducerar då till 3-1. I 92:a minuten släpper vi in 3-2 men sen händer inte mer. Marcus gör en stark debut. Anmärkningsvärt är också att Rolle nu är uppe i 10 mål och drar ifrån i skytteligan i serien. Startelva: Marcus, Viktor S, Mbye, Alex och Adde E - Keivan, Gustav och Micke (ut 75) - Sheriff (ut 57), Rolle och Vigge. Avbytare Patrik (in 75), Cesar (in 57), Joe, Dennis och Jacob L (mv).

Se Rotan mot Nacka FF på lördag

Rotans a-lag spelar seriematch på Skinnaråsen mot Tomas Bodströms Nacka FF på lördag den 9 juni kl 14.00 i div 2 Norra Svealand. Chans att vända trenden. Rotan som har tappat lite mark på sistone har chans att haka på toppen igen.  Vi ser fram emot en fin fotbollsfest. Kom och heja fram vårt a-lag till en trepoängare. Entré 60 kr. Gratis inträde för alla under 18 år. Rotanledare med ledarjackor går som vanligt in gratis. Cafeterian är öppen.

Inför Strömsberg

Det har regnat i veckan en del. I Strömsberg har det inte regnat alls idag och gräsplanen ska enligt uppgift vara spelbar i morgonens match mellan SIF och Rotan. Skulle det händelsevis bli för blött, blir det spel på konstgräs. Rotan har i stort sett samtliga i truppen disponibla för spel. Sotte och Marcus är dock bortresta i helgen. Det har varit bra fart på träningarna i veckan. Vi har spelat mot Strömsberg nu i flera säsonger, ända sedan det året 2009 i div 3 när SIF vann serien och vi kvalade upp i div 2 som tvåa. Oftast har vi haft svårt mot dem på bortaplan, vi har inte vunnit mot dem, utan resultaten har varit 2-2 (2009), 0-3 (2010) och 0-0 (2011). SIF har tappat en del duktiga spelare inför året bla målgöraren Björn Berglund till div 1-nykomligen Sandviken och Kabba Langley till GUSK. Läge för Rotan att ta en bortaseger i år mot SIF med andra ord? En del talar för det. Men då måste vi täta lite bättre bakåt än de senaste två matcherna och ha lite mer flyt. Håll tummarna för Rotan!