El Clasico på Vallen söndag

Till alla lag i Rotan inför El Clasico, årets fotbollshändelse i kommunen. Över 1000 pers kom ifjol. Sollentuna United - Rotebro IS FF kl 14:00 den 2/10.

Kom 13:30 till Vallen på söndag och samla ihop er lagvis och ha gärna med matchtröjan att ta på. Vi Rotan-fans sitter på läktaren med tak enligt överenskommelse med Uniteds Micke Thorstensson, som ordnar deras traditionsenliga parad med sina ungdomslag från Edsbergsparken.

Rotan som vann hemma i våras inför 645 pers med klara 2-0 efter en blek insats av United har just nu ett minst lika starkt lag som i våras, och med fin form. Kom och se Rotan slå United.

Kontraktet säkrat genom 2-0 mot GUSK

På lördagen säkrade a-laget kontraktet i div 2 för nästa säsong. Hemma på Skinnaråsen besegrades topplaget Gamla Upsala SK med 2-0. Rotan gjorde två fina spelmål i första halvlek. Johan Hedman inledde med 1-0 redan efter 2 minuter, fint framspelad av Cesar. Sedan gjorde Cesar själv 2-0 genom en soloprestation där han avslutade med ett lobbskott över målvakten i bortre krysset. Lelle målvakt blev utsedd till matchens lirare.

United förlorade idag med 5-0 borta mot ESK så nu har det blivit ett spännande läge inför El Classico på söndag.
Rotan har bara en förlust på senaste sex matcherna. En Rotan-seger i derbyt och en ny trepoängare mot Kvarnsveden i sista omgången medan United tappar 2 eller 3 pinnar mot duktiga Skiljebo borta så är vi före United när serietabellen summeras.

Till alla lag i Rotan inför El Clasico: Kom halv två till Vallen på söndag och samla ihop er lagvis och ha gärna med matchtröjan att ta på. Vi sitter på läktaren med tak enligt överenskommelse med Micke Thorstensson. 

Juniorerna har spelat färdigt i Juniorallsvenskan och med 3-3 i sista omgången kom vi åtta (om Sirius slog Täby). Särskilt tack till Håkan och Leal som heroiskt höll ihop allting "ända in i kaklet".

Go Rotan!


Sandviken ikväll på Jernvallen

A-laget möter Sandviken borta idag kl 17:00 på Jernvallen. Sandviken krigar i toppstriden och kan vid seger idag gå förbi Enköping och bli ny etta. Men våra killar brukar lyckas bra mot Sandviken. Vi vann hemma i våras med 2-0. Sandviken räknar med över 1000 åskådare. Vi håller tummarna för våra killar.

För övrigt vann P16 igår hemma mot Ekerö 3-1, en viktig seger i toppstriden.

Rotans olika ungdomslag kämpar på under hösten, det finns ett stort behov av ledare som ställer upp. Är du intresserad av att hjälpa till med olika sysslor är det bara att du hör av dig till mig eller kansliet.

Strömsberg hemma på lördag och +- statistik

Kom och heja fram a-laget mot Strömsberg hemma på Skinnaråsen på lördag kl 14:00. Fri entré under 18 år. Rotans ledare med ledarkläder kommer som vanligt in gratis. Cafeterian är öppen.

Det är såklart svårt att göra det rättvist att räkna plus och minus i en lagsport med så många spelare som 11 spelare på planen. Man kan ha gjort bra eller dåligt ifrån sig utan att det syns i statistiken. Så här ser i alla fall en krass lista ut dvs när spelarna varit inne i spel på plan efter 17 omgångar. Jag anger även antalet matcher (även matcher man bara spelat lite räknas med).

Ex om man spelat första 60 minuter och ställningen vid bytet var 3-0 och matchen sedan slutar 3-2, får den som blev utbytt i 60:e +3 medan den som kom in får -2.

ROTEBRO IS FF   Totalt +- Matcher
       
Mathias Hagman 9 8
Keivan Keshavarz 8 13
Mbye Camara 7 16
Lennart  Sandahl 7 6
Johan  Hedman 6 16
Jonas  Petros 5 9
Johan  Larsson 4 10
Adou Moufoutaou 4 3
Sebastian  Strömberg 4 7
Simon  Lahdo 3 8
Kalle  Ramsell 3 16
Lukas  Strömberg 2 15
Christopher Leal 2 13
Calle Lennerman 1 11
David  Ström 1 1
Roland  Mendy 1 12
Gustav Lundén 1 10
Andreas  Eriksson 0 6
Fredrik Källberg 0 9
Tomas  Amanuel 0 3
Sheriff Njie 0 2
Armin  Iranpak 0 4
Victor Eriksson 0 12
Cesar  Galleguillos 0 11
Daniel  Andersson -1 11
Calle  Mellström -3 4RSS 2.0