Helgens matcher

P95 slog på lördagen Bele Barkarby med 2-1 hemma på och Skinnaråsen och gick upp i serieledning, som BP dock återtog under söndagskvällen efter storseger mot Sollentuna United.

Därefter bar det iväg till Hedens IP i Strömsberg. Körde fel och kom 10 minuter in i matchen. SIF hade då redan skjutit i ribban. Matchen slutade 0-0. Rotan hade inget vidare flyt med domsluten, misstänkt frilägesutvisning i första blev "bara" gult kort, i andra blev Rolle kapad i straffområdet av SIF:s mittback Kabba (fd United) men domaren friade. I slutet av matchen får vår inhoppare Keivan två billiga gula och blir alltså utvisad. Hedman spelade lite svårt idag och Ramsell brände frisparkarna. Starkt av Rotan trots mindre bra spel att ändå få oavgjort med plus i kanten mot obesegrade SIF. Danne målis blev vald till Rotans bästa spelare. Med Mbye, Lennerman, Simon och Sebbe i centrallinjen tror jag att vi vann så gott som alla (och det var många) tuffa nickdueller så länge som alla fyra var på plan.

P98 vann idag med 5-0 mot Hässelby efter en bra match.

Sanktan tar nu lite uppehåll i nästa vecka för Kristi Him, men A-laget spelar på lördag hemma mot Skiljebo, som vanligt kl 14:00, boka in matchen.

B-lagsmatch borta mot Huddinge i morgon, måndag.  

Strömsberg och diverse

P00 tog sin första seger i Sanktan ikväll, mot BP med 4-3, vilket var mycket glädjande.

P99 gjorde en spelmässigt mycket bra match i svårserien och hade ledningen mot Djurgården med 2-0 långt in i matchen. Tyvärr blev det förlust till slut med 2-4.

Såg Brandeborn ikväll spela med Degerfors mot Bajen på Söderstadion (1-2). Brandeborn spelade mot Rotan förra året två gånger om - och Skiljebo förlorade båda matcherna 0-2 och 2-3. Skillnaden på individuell nivå är kanske inte så stor. Men om varje spelare är lite bättre så blir hela laget bättre, så visst är det lite skillnad på serierna.

I morgon möter Rotan Strömsberg borta. Alla spelare är i princip tillgängliga för spel. Startelvan är fortfarande hemlig, men vi kommer i alla fall få en stark bänk, så mycket är helt klart. Dags att vinna över Strömsberg tycker jag. Rotan kan definitivt slå alla lag i serien. Matcherna mot andra lag som ligger högt som Sandviken, Sollentuna United och Enköping har gått bra, även mot GUSK spelmässigt. SÅ det borde finnas goda chanser.

Avspark i Strömsberg i morgon kl 15:00.
 

2-2 som känns som en förlust

I gårdagens P95 match mot BP 3 låg Rotan under med 0-2 med bara 10 minuter kvar att spela. Med lite Mourinho coachning av Åsén med bl a trebackslinje som en ingrediens lyckades Rotan få en pinne, 2-2. BP givetvis grymt besvikna och Rotan körde ett femfaldigt för poängen, fortfarande bara en pinne från serieledningen.

I kvällens A-lagsmatch spelade Rotan en mycket bra första halvlek och var helt rättvist i ledningen med 2-0 efter starkt anfallsspel av nykomponerade firman Hedman/Mendy med två fina fotbollsmål. Den stora Enköpings-publiken var lite tagen av att bortalaget förde spelet och mumlet spred sig att Rotebro var väldigt duktiga. Trots underläget för hemmalaget klagade man inte över det egna laget. Vi hade flera lägen att göra ett tredje mål. Var en klassisk bortaseger i Rotans fotbollshistoria på gång mot ett sådant lag som av ESK:s kaliber?

Tyvärr inte denna gång. I andra lyckades inte Rotan spela på resultatet och i 78 minuten reducerade ESK, och strax senare kom kvitteringen, båda efter tveksamheter i försvarsspelet. Tyvärr. Bara att bita i sura äpplet. Man ser redan fram emot nästa match mot serieledarna Strömsberg på lördag. Då ska vi göra ett nytt försök.



Kom till Enavallen - gratis entré



Kom och heja fram Rotan till årets första trepoängare borta i toppmötet mot ESK. Matchen börjar kl 17:00 på Enavallen (söndag). Armin, Cesar och Tomas är alla tillbaka efter skador. Lennerman är också med igen. ESK räknar med bortåt 1000 Enköpingsbor, så Rotan behöver allt publikstöd som går att få.

Lovande Bajenspelare klar för Rotan

Andreas "Adde" Eriksson, 17 år (född 1993), är klar för Rotans A-trupp. Han är vänsterback och vänsteryttermittfältare. Han har en imponerande meritlista trots att han är så ung. Adde är från Sollentuna men har alltid spelat i Hammarby. Han har vunnit SM-guld (PA), SM-silver och SM-brons (JA) och guld i Gothia med Bajen. Han spelar i Stockholms stadslag. Han har också tillsammans med en annan spelare från Bajen varit och provtränat i Blackburn Rovers 2009.

Adde har provtränat med Rotan i två veckor och blir helt spelklar för Rotan den 25 maj.

Vi är givetvis glada att talangfulla spelare från närområdet kontaktar vår klubb för att få en bra utveckling hos oss.

Det kan även rapporteras att Christoffer Nisser kommer hem över sommaren från sina studier i Boston, USA. Han kombinerar sina ekonomistudier där med att spela fotboll.

Man kan fråga sig varför vi fyller på truppen just nu, men då ska man veta att Jonathan Berg, Jacob Lindvall och Tim Eriksson är spelare som av lite olika skäl inte tränar med truppen.

Dubbla segrar idag

Rotans P95 vinner välförtjänt mini El Classico mot Sollentuna United med 1-0 på Skinnaråsen. Matchen var jämn men Rotan skapade fler farliga chanser. Resultatet var därför rättvist. Matte gick segrande ur den interna tränarstriden mot kollegorna på Q-ben. De P95-spelare och ledare som omedelbart efter sin egen match tar hand om cafeterian, entrén, matchvärdskap, tifo mm kring A-lagets match förtjänar stort beröm. Det är riktig Rotananda.

A-laget vinner sedan med 2-1 mot Spårvägens FF inför 195 åskådare. Johan Hedman gör båda målen. Segern kunde ha varit större, Johan Larsson sköt ett skott i ribban i första halvlek som enligt bollkallarna studsade klart innanför mållinjen, men som inte godkändes. Rotan hade dessutom några riktigt feta chanser i slutet. Rotan Ultra Boys gjorde en storstilad insats med banderoller och trumma, vilket skapade stämning. Glödhete matchspeaker Mårtensson utsåg mittbacken i Rotan Mbye Camara till matchens lirare.

I och med segern hänger A-laget på täten i div 2 Norra Svealand. Johan Hedman toppar nu skytteligan i serien med 5 mål. Rotan har tagit full poäng, 9 poäng på hemmaplan men tyvärr kammat noll med två snöpliga uddamålsförluster borta. Det är dags att vända bortatrenden i de kommande två matcherna mot tunga Enköping och Strömsberg som vi båda haft svårt mot tidigare.

Lördag mot Spårvägens FF

I veckan som gått har det varit full aktivitet på Skinnaråsen med mycket bra uppslutning på träningarna i ungdomslagen, det fina vädret är givetvis en anledning. Reservlaget vann igår med 2-1 mot ett starkt Älta som spelade med A-laget. Bra matcher enligt tränarna Blomberg och Holm. Sex spelare från vår utvecklingstrupp testades.

På lördag är det dags för hjärnornas kamp i "förmatchen" mellan P95-matchen mellan Rotans kommande stjärnor och Sollentuna Uniteds dito. Matchstart 11:30 på Skinnaråsen. I hemmalaget leder Eduardo, Rotanbloggens Matte Åsén och undertecknad styrkorna. I United leder Q-bens Crippe Creutz laget tillsammans med - hör och häpna - Rotanspeakern Mackan Mårtensson! Vad hände där?

Enligt förhandssnacket (på Q-ben där Crippe, Åsén och Mackan jobbar) så har United vaskat fram alla gamla pojkelitspelare man kunnat i Norrort just inför Rotan-derbyt medan Rotan värvade redan ifjol från Märsta och Väsby. I år har A-lagstränare Holms son Emil förstärkt Rotan. Lillebror Hedman är dessvärre skadad. Ja det kan bli en spännande drabbning.

Den riktiga matchen börjar som vanligt kl 14:00, dvs. A-laget mot Spårvägens FF. Hemmalagets trupp ser stark ut inför matchen och vi går som vanligt för tre poäng hemma. 

Välkomna till Skinnaråsen för fotbollsfest i helgen!


Seger igen med 2-0

Även andra hemmamatchen i år slutade med 2-0 seger (0-0 i halvtid), denna gång mot förväntade topplaget Sandvikens IF.

Lagkapten Johan Hedman gjorde båda målen, det första på straff efter att han själv blivit fälld av målvakten, det andra i slutminuten (ett distinkt skott i vänster kryss). Publik: 172 åskådare. 

Mycket starkt hemmafacit så långt. United vann också borta mot Falun, både vi och United avancerar lite i tabellen idag.

Kommentar till att Alvén avgår efter hot

Man kan tycka vad man vill om Djurgårdens säsongsstart i år. Men att det ska gå så långt att min vän Stefan Alvéns döttrar tvingas ta del av hot är ändå för mycket. Var finns fotbollsglädjen, idealiteten, kamratskapen, känslan i ett sådant agerande? Man blir bedrövad. Stefan Alvén är en toppenkille och skön människa som dessutom har gjort så mycket bra för fotbollen, som spelare och ledare. Han förtjänar så mycket bättre. Trist att det skulle sluta så här. Vi tänker på dig Stefan på den här bloggen och önskar dig lycka till med vad du företar dig nu. Krama om familjen.




Sandvikens IF hemma på lördag

Kontrasterna kunde inte vara större inför matchen på Skinnaråsens IP på lördag kl 14:00.

Sandvikens IF ligger på 17:e plats i den allsvenska Maratontabellen och har spelat inte mindre än 21 säsonger i Allsvenskan. SIF sponsras av bl a storföretag som Sandvik och de ekonomiska resurserna är mycket stora, i alla fall jämfört med Rotan.

Rotebro IS FF, ja ni vet, är en lokal liten breddförening, som avancerat från div 5 till div 2 på fem säsonger. Och som aldrig har varit högre.

Höstsäsongen 2010 vann Rotan hemma med 4-1 efter en mycket stark andra halvlek. En massa SIF-fans var på plats med banderoller, den gången med filtar i det höga gräset. Det gav matchen en härlig inramning. Nu har vi läktare. Vem vinner tifo-fighten i år?

Efter den snöpliga avslutningen av matchen mot GUSK gäller det nu för Rotan att ta nya tag.

Låt oss hoppas på en fin fotbollsfest igen på Skinnaråsen och kom nu alla Rotanfans och heja fram erat lag!
Ni betyder mycket för spelarna. Dags för andra raka trepoängaren hemma?


1-2 förlust mot GUSK

Rotebro gör en spelmässigt ganska bra bortamatch och det känns som om vi har initiativet större delen av matchen. GUSK gör 1-0 på frispark och Kalle Ramsell kvitterar till 1-1 också det på frispark. Rotan har då en mycket bra period. I slutminuterna när Rotan går för seger gör dock GUSK lite turligt och snöpligt 2-1 i en kontring. GUSK och inte Rotan - som vi hade hoppats på - är nu nya serieledare.

En resa till Upsala

Turen har kommit till att resa till Uppsala. Inte vilket som helst utan det gamla, nära högarna, med gammelstavningen "Upsala".

Förra året blev det två resor. Efter första halvlek var planen på Gamlis IP så genomvåt att bollen tvärdog när huvuddomaren gick runt och släppte den på olika ställen på pitchen. GUSK som hade en ledning ville spela vidare, medan Rotan tyckte tvärtom. Det slutade med omspel på konstgräs några dagar senare. Tyvärr gick det inte bättre då, utan det slutade med storförlust för Rotan som nog var i sin djupaste formsvacka då. Stjärnorna var lite ur form eller borta av olika skäl.

Nu är läget annorlunda och vi åker till Upsala med större förhoppningar. Truppen är näst intill intakt och formen får väl anses god inte minst efter derbyvinsten men också efter två tvåsiffriga segrar i reservlagsserien. GUSK verkar dock starka och bortaslog Skiljebo senast så en varning bör utfärdas. GUSK:arna kan ha firat valborg, men även Rotan-killar har synts kring Fyrisån och på nationerna under valborgshelgen. Vi får se hur det påverkar matchtempot och spelkvalitén i måndagens match. Vi håller tummarna för våra killar.

RSS 2.0