Lennart Sandahl klar för Rotan

Bild från IFK Sundsvalls hemsida Sista nyförvärvet in i truppen inför 2011 blev klart ikväll. Det är 22-årige målvakten Lennart Sandahl som skrev på för Rotan. Lennart kommer närmast från Vasalunds IF, där han spelade hösten 2010. Lennart flyttade då till Stockholm för att plugga journalistik och spela där. Lennart som ursprungligen kommer från IFK Sundsvall har även spelat många div 1-matcher i Östersunds FK 2008-2010. Har även spelat Allstarmatch div 1 som "morgondagens stjärna" och var påtänkt som ersättare för Hammarbys målvakt Erland Hellström när han blev skadad november 2007.  Lennart har spelat två landskamper i Sveriges P16-landslag. Varmt välkommen Lennart! 


Foto från IFK Sundsvalls hemsida

Förlust 1-2 mot Akropolis

I härlig vårsol såg det ut att bli en ny Rotan-klassiker på Skinnaråsen inför 195 personer. 1-0 i halvtid efter bra Rotanspel och elegant mål av lagkapten Johan Hedman.  Men tränare Åhlund i Akropolis verkade ha kört någon form av hårtork i paus för gästerna tog över spelet i andra och vi åkte dit på lite tveksamma ingripanden på ett par frisparkar som gav gästerna två mål. Slutforceringen från Rotan ledde inte till fler mål i matchen och tyvärr direkt respass ur Svenska cupen. Rotan kommer dock alltid tillbaka och vi får nu inrikta oss på serien.


Svenska Cupen trots all snö

Snön är nu borta från Skinnaråsens IP och vädret är bra +6 grader och solsken. Välkommen på match kl 14:00 på Skinnaråsen.


Uppladdning inför Svenska Cupen på lördag

På lördag går Rotebro in i tävlingsspel i Svenska Cupen. Det är hemmamatch mot Akropolis IF (från Akalla), nyblivet div 1-lag för säsongen. Akropolis genrepade med att spela 0-1 mot Väsby United på Skytteholm i lördags.

Rotan träningsspelade mot FC Gute och vann med 1-0 i helgen. En ytterligare match spelas på onsdag mot Kungsängens IF.

Samtliga Rotans nyförvärv är spelklara till matchen i Svenska cupen på lördag.

Matchen på lördag börjar kl 14:00 och spelas på konstgräset. Var ute i god tid och samåk gärna eller åk kommunalt till matchen, vi räknar med mycket folk, det är ju lite av derbykaraktär.

Entré från 18 år (50 kr). Säsongskort gäller inte denna match. Ungdomsledare i Rotan går som vanligt in gratis om man kommer i ledarjacka.


Seger mot FC Gute med 1-0

Träningsmatchen på Bosön slutade 1-0 till Rotan mot div 2-laget FC Gute efter mål av Armin Iranpak i andra halvlek. Rotan är på träningsläger i helgen. Tränarna satte ihop två olika elvor som spelade var sin halvlek. Danne stod i mål hela matchen.

Keivan Keshavarz klar för Rotan

19-årige Djurgårdsspelaren Keivan Keshavarz blev klar för Rotebro idag. Keivan är defensiv innermittfältare och spelade JSM-final för DIF i höstas (silver). Han är med a-truppen på Bosön i helgen. Varmt välkommen Keivan! En utförligare presentation kommer.

Bani och Vega lämnar a-truppen

Både Banibal Koriya som kom till förra säsongen från Väsby United och Johan Vega som också kom från Väsby inför säsongen 2007 lämnar a-truppen. Det är i nuläget oklart var de spelar säsongen 2011.

Gustav Lundén klar för Rotan

18-årige Rotebroaren Gustav Lundén vänder hem efter flera års utflykt till AIK och Sollentuna United.
Övergången är nu 100% klar. Gustav ligger lite efter med träningen men är med a-laget på träningslägret på Bosön i helgen. Varmt välkommen Gustav!

Mer info kommer.


Div 7 laget får fin förstärkning

Ryktena stämmer att vårt nybildade div 7-lag Rotebro Ungdom IS FF (annars mest bestående av killar födda 1989-1993) fått fin förstärkning i form av alltjämt mer eller mindre vältränade Rotanstjärnor som

*Peter Eriksson, årets Rotanspelare 2006, med t om kvalet till div 2 
*Calle Gustén, med t o m kvalet till div 2
**Bröderna Eklund, med t om 2006 (div 4)
*Matte Åsén, född 1987, med till 2007 (div 4)

Lycka till Hasse med laget!

Pappa Goitom är med och har bildat ett annat div 7 lag - Eri Boys - som hamnat i samma serie så det blir nog tufft motstånd.Roland Mendy klar för RotanRoland "Rolle" Mendy, 20 år gammal är klar för Rotan inför säsongen 2011. Rolle är yttermittfältare och kommer närmast från Oskarshamns AIK där han spelade hösten 2010 efter rek från Janne Stahre.

Rolle har bra speed/teknik, är bra man-man och har en hög högstanivå. Han har spelat i lite olika klubbar, bla Väsby United (a-truppen) och Brommapojkarna. Förra vintern spelade han fyra månader i Cambridge City FC i engelska andraligan och var sedan klar för Sylvia men det sprack pga skada. Han var även föremål för intresse från Ängelholm ifjol. Han provtränade för några år sedan bla för italienska FC Inter. Han har periodvis haft lite problem med skador. Inom parentes kan även nämnas att Rolle har haft Grabben som gympalärare i nian och gått på samma gym som undertecknad. Varmt välkommen Rolle!


RSS 2.0