Armin gjorde två mål i debuten för Österåker

och blev matchens lirare (i matchen mot Enköpings IS). Seger 2-1. Reportage med bilder på www.lokalsport.nu

Bajentalang skriver flerårskontrakt med Rotan

Andreas Eriksson som i maj kom till Rotan från Hammarby har i dagarna skrivit ett flerårskontrakt med Rotan. Han fyller 18 år den 7 augusti. Hans imponerande meritlista framgår av tidigare artikel här på bloggen. Han spelade 90 minuter med a-laget i träningsmatchen mot Råsunda i måndags (2-1).

Armin utlånad till IFK Österåker

Armin, Rotebro IS FF och IFK Österåker har kommit överens om en utlåning under resten av seriesäsongen. IFK Österåker krigar i toppen av div 4 N Stockholm. Där återförenas nu Armin med tränare Christer Johansson och spelarna Danne Forssmed och Niklas Karlsson som alla var i Rotan ifjol. Armin är spelklar redan till första matchen när serien drar igång.

Lycka till i seriematcherna Armin!

Rotebros P95 nådde A-slutspel i Gothia igen trots tuff grupp

Rotans P95 deltog i Gothia förra veckan. Det var tredje året i rad.Trots en mycket tuff lottning i gruppspelet mot bl a America Elite från Mexico och Clube Jundiai från Brasilien lyckades laget bli tvåa i gruppen efter storseger med 4-1 mot brassarna och seger mot svenska Broby IF. Precis som förra året nådde laget A-slutspel. Där blev det tyvärr stopp direkt mot skotska Tynecastle från Edinburgh.

Första matchen spelade vi mot kända mexikanska klubben America Elite som fostrat storspelare som tex Samorano. Vi förlorade matchen med knappa 1-2 och hade bla en ribbträff i slutet av matchen.

Andra matchen var mot skånska Broby IF. Med ett mycket vasst anfallsspel hade vi en stor 4-1 ledning en bit in i andra halvlek. Sen släppte vi in två mål på fasta situationer i slutet av matchen, men segern var aldrig hotad. Vi borde ha vunnit matchen med mycket större siffror. Uddamålsseger 4-3 var inte bra eftersom vi nu skulle vara tvungna att besegra Clube Jundiai från Sao Paulo för att bli grupptvåa. Oavgjort skulle inte räcka.

Men i tredje matchen gjorde vi en mycket bra match mot brassarna och vann med klara 4-1. Så vi blev ändå grupptvåa och därmed klara för A-slutspel. Matchen var dramatisk för Amir bröt tyvärr armen i början av andra halvlek och fick hämtas av ambulans. Det blev en 20 minuters paus i spelet vid ställningen 2-1 innan spelet kunde återupptas.

I slutspelet mötte vi sedan skottarna på en dålig plan på Kviberg. De spelade väldigt fysiskt och vi hade svårt att få igång samma rull som i gruppspelet. Vi hamnade i underläge med 1-0 i slutet av första halvlek efter att vi själva haft en jättechans att ta ledningen. Fem minuter in i andra halvlek gör Johan Moya 1-1 på en drömvolley i bortre krysset och hoppet tänds igen. Den jämna matchen såg ut att gå mot straffar. 19 och 21:e minuterna blir dock olycksminuter när skottarna lyckas göra 2-1 och 3-1. Sen försöker vi komma ikapp utan att lyckas.

Betyget blir mycket högt för laget. Tack till spelare och ledare (Edu, Matte och Mats). Tack också till föräldrar som hjälpte till med skjuts på plats och för stödet vi fick från våra fans i Göteborg. Vann klassen gjorde brasilianska Cruzeiro efter seger i finalen mot ABK Football Club från London med 2-0. Ca 200 lag deltog i klassen.

P99 nära slå Arsenal FC i inbjudningscup

P99 spelar flera cuper i sommar. En av dem var en inbjudningscup fredag – söndag 8 -10 juli på Boovallen mot tuffast tänkbara internationella motstånd.

Vädret var perfekt hela helgen. Stommen i laget var våra egna spelare från vårt P99 svårlag men vi fick även låna duktiga spelare från grannklubbarna Sollentuna United och Sollentuna Fotboll, så det var lite av ett P99 Sollentuna All Stars. Anders Svensson tränare i Sollentuna Fotboll Nord hjälpte också till. Se lagbilden. Tack för mycket gott samarbete.

I gruppspelet mötte killarna Syrianska, Boo FF och Arsenal FC. Efter en inledande förlust mot Syrianska blev det oavgjort 2-2 med mersmak mot starka Boo FF. Sedan väntade Arsenal på lördagen som på fredagskvällen flugits in från London. Rotebro rivstartade inför storpublik i värmen med att Elias gjorde 1-0 efter 6 minuter, John utökade till 2-0 strax efter (7 min), båda målen efter assist från Peter. Mycket snygga anfall. Alla våra fans myste och undrade vad som höll på att hända. En stor sensation var på gång. Men Arsenal med många individuellt mycket skickliga spelare tog sig samman och kunde innan första halvlek var slut göra två mål och ställningen var 2-2 i halvtid. I andra halvleks andra minut lyckades Arsenal göra 3-2, vilket tyvärr blev slutresultatet trots flera försök till kvittering. Men det var ändå en förlust som kändes som lite av en seger med tanke på den fantastiska insatsen.

I slutspelet för treor blev det tre övertygande segrar av vårt efter hand alltmer samspelta lag mot starka Brommapojkarna 1-0, Segeltorp 4-0 och IK Frej 5-1. Rotebro slutade 9:a av 16 inbjudna lag. Syrianska vann turneringen efter att ha besegrat tyska FC Köln med 4-3 i finalen.