1-1 andra matchen i rad

Vet inte om det beror på DIF-Niclas men Rotans a-lag spelar 1-1 matcher på löpande band nu.1-1 borta mot Nacka efter missad straff av Rotan följdes av 1-1 hemma mot Strömsberg nu senast. Rotebro har därmed fått en lite knackig start poängmässigt efter uppehållet. Vi får hoppas att det lossnar på lördag borta mot Västerås IK.

Kan även berätta för dem som missat det att Emil Fnine lämnat för Ängby, dit han tidigare varit utlånad.

Zalif och Keivan har debuterat som coacher för P95 i lördags, 5-5 i en svängig tillställning hemma mot IK Frej med en utvisning i vardera laget. Målskyttar Cortes 2, Emil 2 (båda på straff) och Edwin 1. Roligt att Matte var på blixtvisit och hälsade på. Lagledare Mats Kings hade efter värsta semesterturnén kommit hem också och styrde upp.
 
Rotan Ungdom vann med 5-1 och leder nu div 7 stort. P99 vann andra raka efter en bra match mot Täby IS.

Nyförvärv till Rotan

Klara för Rotebros a-lag i div 2 är Victor Forssell, mittback, som närmast kommer från IK Frej. Han är på lån från AIK. Victor är 18 år och har spelat i svenska P94-landslaget i flera år (och t o m varit lagkapten där). Victor hoppade in mot Spårvägen senast. Victor är Sollentunabo.

Klar är även Mwfimi Msanguka, 20 år, som kommer från spanska tredjedivisionen, från klubben Cristo Atletico, i Palencia, Spanien. Han är mittfältare och spelade 25 matcher med klubben förra säsongen. Han har fått sin fostran som spelare i FC Palencia.

Varmt välkomna Victor och Fimi!

Derbyt närmar sig

Bloggen återkommer med lite mer detaljer inför helgen. Rotebro har två nyförvärv klara, återkommer med en presentation.

Förlust mot Spårvägen


Rotebro förlorar återupptakten i div 2 mot Spårvägen hemma med 1-2, vilket även var halvtidsresultatet.

Fint väder idag och 128 personer kom trots att många supportrar inte hunnit hem från semester. Planen var i perfekt skick, nästan som en golfgreen. Vi hade Alex och Viktor Strand avstängda och Lelle borta. Rotan får en väldigt olycklig start med baklängesmål redan i första spelminuten efter lite passivt försvarsspel. I 20:e minuten lurar bortalaget oss väl enkelt på en hörna från höger genom att spela den till en skytt som sätter 2-0 under ribban. Rotan tar dock över allt mer och kan reducera till 1-2 efter fint samarbete mellan Rolle och Micke i en snabb omställning. Micke driver upp bollen, spelar ut den till Rolle, som spelar bollen tillbaka till Micke som via målvkaten skjuter bollen i mål. Sen har vi en kvitteringsboll där vi tycker assisterande felaktigt vinkar av Rolle som löper runt mittbacken (som inte nådde höjdbollen) och skjuter i mål. Tyvärr inget mål alltså. 1-2 i paus. Vi pressar på, har ett spelövertag och skapar en hel del målchanser i andra halvlek. Mbye har några riktigt bra nickar på hörnor precis utanför målvaktens stolpe. Men vi har för dålig skärpa på våra lägen, också på några bra frisparkslägen. Spårvägen får också ett mål bortdömt för offside. Rolle har ett mycket bra läge men faller i straffområdet. Publiken ropar på straff men domaren friar. Vi gör några byten i andra halvlek. Victor Forssell som är ny mittback i truppen (ett lån från AIK) bytte med Gustav som fick en känning. Glädjande idag var att Robban var tillbaka efter en längre tids sjukdom och kunde spela 90 minuter. Micke gör en stark insats och gör också vårt enda mål i matchen.

Laget (4-3-3) Marcus - Adde, Mbye, Gustav (ut 65), Robert - Keivan, Vigge (ut 60), Micke - Rasmus (ut 83), Rolle, Zalif. Avbytare: Patrik (in 60), Victor Forssell (in 65), Dennis (in 83), Joe.

Nästa match är det El Clasico mot United på Skinnaråsen, söndagen den 12 augusti kl 18:00.

RSS 2.0