Gips och DubaiTränar P98/99 ikväll på Skinnaråsen och vad händer? Det blir ett par sena kvällstimmar på akuten med sonen och gipsad arm. Osis inför resan. Upp tidigt i morgon bitti för att checka in till Dubai. Körigt värre. 

Annat som händer. Kalle Ramsell ska provträna med Väsby United. Gustav Lundén kanske trots allt kan börja i Rotan. Arbetet med att hitta en tränare till till U-laget pågår.Nu blir det avkoppling från jobb, skolor och fotboll ett tag.

Ett par ytterligare provspelare

A-laget tränade i RM-Hallen på lördagen och Sollentuna Sim- och sporthall ikväll.
Provtränade ikväll gjorde Fredrik Hansson, Assyriska FF, en talangfull 18-åring med flera landslagsläger i sitt trofébälte och som spelade två a-lagsmatcher i Assyriska 2010 (svenska cupen). Han spelade 2010 i Djurgårdens IF. Han är kusin med Tim.

Tränat i helgen har också duktige Joshua Adomako, Blue Hill KF gjort. Joshua är också 18 år och har tidigare spelat i AIK.

Båda fortsätter träna med klubben nästa vecka.


Update Rotan

Det var styrelsemöte igår och vi gick igenom läget i alla 11-mannalag i föreningen. Ett par tränare till söker vi, dels en till tränare till utvecklingstruppen som ska hjälpa Christopher Leal och Mathias Persson med Juniorallsvenskan och dels en tränare till P94. Annars så diskuterades träningsläger för a-laget den 11-13 mars, sponsring, bidrag till flickläger på Åland, domarpool mm.

Trots några minusgrader kunde a-laget ikväll genomföra ett pass på konstgräset på Skinnaråsen under ledning av manager Holm. Enligt Kurre O i Sollentuna Fotboll så är det bäst med grusskor  när det är lite nysnö som ikväll (om någon fortfarande har kvar grusskor). Har inte testat själv men det kan vara värt ett försök.

I morgon träffar jag sportledningen i Brommapojkarna på Grimsta, på samma sätt som tidigare träffar med Djurgården och AIK.

På lördag tränar a-laget i RM-Hallen och på söndag i Sim- och Sporthallen.

Presentation av Victor Eriksson

Ny i a-laget är även Victor Ericsson. Victor är 19 år och kommer från FC Järfälla där han lyftes upp till a-laget i sin moderklubb av Johan Blomberg (!) höstsäsongen 2008. Han har sedan dess varit ordinarie innermittfältare i Järfällas a-lag under två säsonger. Andra klubbar har visat intresse för Victor under vintern, så vi är glada att han nu valt Rotebro. Välkommen Victor!


Allt börjar bli sig likt

I lördags anslöt en trött Armin Iranpak till a-lagstruppen efter att ha varit i Iran. Vid kvällens träning kom nu även Mbye Camara hem från Gambia och Johan Hedman och Kalle Ramsell kom hem från vinterns långresa i Australien/Asien. Konstgräsplanen var i mycket fint skick ikväll. Danne, Fredrik och David körde rehab. Själv körde jag årets första utepass med P98/99 inför Snöbollen i helgen och Johan Hedman körde sen som vanligt träning med F93 efter a-lagsträningen. Juhani hade kvällsöppet på kansliet för det är måndag. Allt börjar bli sig likt igen.


Foton på nyförvärv


Här kommer bilder på flera av de klara nyförvärven från lördagens eftermiddagspass i Sollentuna Sim- och Sporthall.
Övre raden: Simon Lahdo, Tim Eriksson, Victor Eriksson (presentation kommer), Jonas Petros, Nedre raden: Joe Ronakali, Tomas Amanuel, Emil Fnine

Provspelare

Några spelare som tränar med Rotan är

Johan Larsson, Roland Mendy, Akmal Safi


Årspremiär på Skinnaråsens matta!

Efter upptakt i måndags och fyspass i Sollentunas Sim- och Sporthall i tisdags var kvällens träning förlagd till Skinnaråsens nysaltade gröna konstgräsmatta i -10 grader under ledning av Johan Blomberg och Cribba Holm.  Danne målvakts knä blev undersökt av Patrik, inget allvarligt, en dryg veckas vila beordrad av Patrik. Flera nya spelare var med. På lördag blir det två innepass, ett fyspass på fm och ett bollpass på em.


Lennart 75 år

Lennart "Kalmar" Liljegren har i dagarna fyllt 75 år. Lennart är en välkänd profil i Rotebro som har gjort enastående insatser för fotbollen i Rotebro IS FF under många år och har belönats med en mängd olika utmärkelser. Lennart har gett namn till alltjämt etablerade skolcuper som Lennarts Cup och Mini-Lennarts cup och bakade konditormässig tårta till segrande skollag. Som skolvaktmästare spelade han ofta bingo med eleverna. Flera av de Rotan-födda killarna i a-laget har spelat bingo med Lennart. Lennart ser du t ex på hemmamatcher, vid Bingolottovagnen vid Coop Extra och vid Gillbobingon på tisdagkvällar. Bingolotto och Gillbobingon utgör viktiga inkomstkällor för föreningen. Vi gratulerar Lennart till 75 år! Hipp Hipp Hurra!

Spelprogrammet spikat för div 2

Du hittar spelprogrammet här:

http://svenskfotboll.se/ovriga-serier/spelprogramresultat/?scr=fixturelist&ftid=31385

Niklas Karlsson slutar

#11 Niklas KarlssnoNu har #11 Niklas Karlsson tyvärr definitivt bestämt sig för att sluta med div 2-fotbollen. Bakgrunden är som tidigare skrivits på denna blogg att Niklas ska studera. 

Nu drar vi igång!

Idag den 10 januari drar a-laget igång säsongen 2011.


Serien spikas på tisdag

På tisdag håller Svenska Fotbollförbundet spelordningsmöte för Div 2 Norra Svealand. Då spikas hela matchprogrammet för året. Lagen kommer dessförinnan överens om eventuella justeringar mot tidigare utsänt förslag. Vi börjar borta mot Kvarnsveden den 17 april och sedan blir det hemmaderby mot Sollentuna United på Skinnaråsen annandag påsk den 25 april. Vi återkommer efter tisdag med fullständigt matchprogram för Rotan.

Presentation av Tim Eriksson

Tim Eriksson är en 16-årig Spångakille som kommer från Brommapojkarna där han spelat de tre senaste säsongerna. Tim är innermittfältare. Enligt redan legendariske Tommy Söderström i BP har Tim en mycket bra vänsterfot och är fysiskt stark för sin ålder. Tim är en mycket utvecklingsbar och ambitiös fotbollsspelare som har högt uppsatta mål med sin fotbollskarriär. Därför väljer han seniorfotboll i Rotans div 2-trupp istället för att stanna i BP:s ungdomsverksamhet. Vi är väldigt glada för det förtroendet. Varmt välkommen Tim, vårt yngsta nyförvärv! 

Presentation av Tomas Amanuel

Bra tryck på bloggen, intresset är mycket stort för vad som händer i Rotan, mycket mer att läsa blir det när våra grabbar på fotbollsturné kommer hem till Sverige och väcker liv i Rotanbloggen.

Turen har kommit till Tomas Amanuel. Tomas är en 23-årig stark och etablerad forward som kom till oss från Råsunda IS (där han även roterat till Väsby United). Han gjorde en hel del mål och assist i Råsunda ifjol. Han bor i Spånga och har spelat i Spånga 2004-2009. Flera div 1-klubbar har visat intresse för Tomas. Vi är glada att han valde Rotebro. Välkommen Tomas!


Svar på bloggläsarnas frågor om Rotan

Tack för alla utmärkta frågor. Jag återkommer med fler frågestunder längre fram om det finns följdfrågor.


Fans 04 Januari 14:44 Stämmer det verkligen att Rotan ska spela Svenska Cupen?

Svar: Ja, det ser vi fram emot. Det var lite oklart precis före jul, men vi är med det har vi fått bekräftat. ”Kvalomgången” spelas lördagen den 19 mars med lag från div 1 och kvalificerade lag från div 2 plus 2 nykomlingar i Superettan. Går vi vidare spelar vi ”Första omgången” den 27 mars, då kliver ytterligare lag från Superettan in. "Andra omgången" spelas den 20 april.


fans 04 Januari 14:57 hur många och vilka lämnar rotan inför 2011?

Svar: Hittills är det som jag skrev häromdagen bara klart att Alexander Wiklund går till Upsala IF och att Biyan Bozan går till Athletic FC. Niklas Karlsson är osäker på fortsatt spel pga studier och målvakt Abdulmasih Keriakes kommer antagligen att lämna oss. Vi har i nuläget en något större trupp än vi brukar ha så här års, det kan eventuellt bli aktuellt med någon utlåning eller bytesaffär. Det får vi se.


LOLEN 04 Januari, 16:24 när kommer presentationen om Tim och tomas?

 

 

Svar: Inom något dygn hoppas jag. Det står näst på tur.


Fråga? 04 Januari 22:10 När börjar träningsmatcherna? Några matcher klara?

Svar: Alla träningsmatcher är klara. Tränarna kan alla detaljer kring detta. Jag kollade kalendern. Så här ser det ut. Första matchen den 12 februari mot nykomlingen i div 3 – BeleBarkarby. Sedan mot nya div 2-laget Konyaspor den 20 februari, Råsunda den 27 februari, Enskede 5 mars, Visby/Gute 12 mars, Kungsängen 16 mars, Bollstanäs 23 mars, Värmdö 26 mars, Nyköping 3 april, Heby 9 april. Den 19 mars är även match mot Vallentuna inbokad.


Fans 04 Januari 22:35 Finns det några egna produkter?

Svar: Ja många, presentationerna här på bloggen är bara på nya spelare. Vi har kvar våra egna produkter och som vi har satsat på i flera år, t ex nyckelspelarna Johan Hedman och Kalle Ramsell, och även våra duktiga killar Calle Lennerman och bröderna Hagman. Dessutom kommer Joe tillbaka nu. Christopher Leal och Johan Vega är också Rotebroare. Plus att Daniel Forssmed och Jonte Berg har varit med på hela resan från femman. Lukas Strömberg och Niklas Karlsson är inne på andra sejouren i klubben.


Till det kommer att vi har mycket bra juniorer som vann Sanktan P18 Elit ifjol och ska spela Juniorallsvenskan. Där finns många mycket intressanta spelare för a-laget.


q1 05 Januari 13:43 Hur ser ekonomin för A-laget ut? Har ni fått nya sponsorer?

Svar: Det är mycket vi vill göra men ekonomin sätter gränser. Vi är en liten klubb med begränsade resurser. Vi tar små steg i taget, t ex bra omklädningsrum och läktare fanns överhuvudtaget inte för ett år sedan. Vi är mycket stolta över det vi hittills har uppnått men vill vidare och förbättra hela tiden för att nå våra egna högt ställda mål.


Nya regler gäller i år att man måste ha professionella spelaravtal med samtliga över 18 år som ska spela div 2. Vi har förberett detta en längre tid. Det gör det svårare att kunna ta emot unga spelare eftersom utbildningspengar kommer in bilden om de är under 23 år. Det kan bli en hel del pengar om man inte kommer överens med klubbarna där spelaren varit. FOC Farsta har väckt debatt i frågan och de märkliga konsekvenser som blir när spelare kommer tillbaka till moderföreningen efter att ha provat på storklubbarna. Vi har också engagerat oss i frågan och jag har haft kontakt med Lars-Åke Lagrell, han anser att man får väcka motioner den formella vägen så det blir en ändring om det får märkliga konsekvenser så att ungdomar 18-23 år inte kommer fram i svensk fotboll. Förbundet verkar inte ha förutsett konsekvenserna.


Angående sponsring så har vi förhoppningar att våra fantastiska sponsorer fortsätter framöver, flera tillkom under 2010, och att nya kommer till. Om man ser hur svårt det är idag med sponsring så får vi vara nöjda med 2010. Vi jobbar på och hoppas på 3-4 nya sponsorer inför säsongen. Vi tar tacksamt emot alla tips.


q2 05 Januari 13:45 Samarbetsklubbar högre upp i seriesystemet? Finns där några som kan tänka sig låna ut duktiga spelare som inte platsar hos dem men som kan lyfta Rotan?

Svar: Bra fråga. Vi jobbar aktivt med den. Vi har goda relationer med sportcheferna i Djurgården och AIK och också med ansvariga i deras samarbetsklubbar Vasalund respektive Väsby United. Hittills har vi sett en fördel med att vara fristående, men vi har även i något fall diskuterat formaliserat samarbete. Brommapojkarna är också intressant, inte minst nu när deras farmarklubb Gröndal hoppat av div 1. Vi har kontakt med sportledningen i BP.


q3 05 Januari13:47 Apropå egna produkter: kan ni inte locka tillbaka yngre broder Ramsell från AIK ungdom?

Svar: Rasmus är en mycket duktig fotbollsspelare men han går just nu andra året på en gymnasieutbildning med fotbollsinriktning i Solna som jag tror delvis bygger på att han spelar i AIK. Men, visst frågan är berättigad, det kanske finns lösningar.


Vi bildar Rotebro Ungdom IS FF

Vi har bildat en ungdomsförening som kommer att spela i div 7 den kommande säsongen 2011. Det ger alternativa karriärvägar för våra egna ungdomsspelare. Intresset är stort och vi ser ut att få en rejäl träningsgrupp. Tränare är Hasse Sandberg (tidigare tränare för Rotans P93). Lagledare är Tord Wallin (tidigare lagledare för P93).

Så här ser serieindelningen ut i div 7 A

H 7 A, 2011

 

 

Lag

Erikslunds KF

Libertad IF

IK Säbysjön

Deportivo IF

Edessa Syrianska KIF

Bollstanäs HFF

Eri BoIS

Nordafrika FC

Rotebro Ungdom IS FF


Öppen frågestund fram till i morgon kl 16

 Fram till i morgon, trettondagsafton, kl 16:00 kör jag en öppen frågestund på bloggen för alla intresserade. Ni kan fråga om vad ni vill som har med a-lagsfotbollen i klubben att göra. Skriv era frågor i kommentarsfältet på det här inlägget så sammanställer jag svaren.

Presentation av Emil Fnine

Näst på tur är en skön kille, Emil Fnine, som fått fina lovord från sina tidigare klubbar. Emil är en lovande målvakt, 21 år, som kommer från Råsunda IS. Dessförinnan stod han i div 4-laget Skå IK. Hans moderklubb är Ekerö IK. Emil har varit målvakt i flera av höstens träningsmatcher. Välkommen Emil!

Presentation av Jonas Petros

Jag har precis kommit hem från yngste sonens basketmatch i Tibblehallen, Täby. Nu kan presentationen av nyförvärven fortsätta. Turen har kommit till Jonas Petros. 

Jonas är en 23-årig högerback som senast spelat ett par säsonger i Spånga IS FK, där han även varit lagkapten. Han är en mycket löpstark och pådrivande spelare med offensiva kvaliteter. Han har tidigare spelat i IK Värtan, IFK Sollentuna och Sundbybergs IK.  Välkommen Jonas!


Presentation av Cesar Galleguillos

Cesar är en lovande 23-årig forward som närmast kommer från Sköndals IK. Han har gjort 2 mål i Rotandress i höstens tre träningsmatcher. Han vann ifjol överlägset skytteligan i div 5 Södra på 24 mål. Välkommen Cesarinho!

Presentation av Simon Lahdo

Först ut i raden att presenteras är Simon Lahdo. Simon är 23 år. Han är en stark innermittfältare som senast kommer från Västerorts IF där han spelade vårsäsongen 2010. Han bor och är fostrad i Spånga men har även spelat i Spårvägen och Råsunda. Simon har varit med i ett par av träningsmatcherna under hösten. Välkommen Simon!


Frågor om nya bloggen

Många fans välkomnar nya bloggen och är väldigt nyfikna. Ska den ha samma profil som t ex Rotanbloggen? Svaret är nej, här finns inte några journalistiska eller humoristiska ambitioner. Det blir inga litterära djupanalyser av motståndare, omklädningsrum, bussar eller tidigare hjältar eller annat som man vill vända ut och in på som rör fotbollslivet i stort. Syftet här är att svara upp mot det stora intresse som finns för fotbollen i Rotebro genom en annan efterfrågad typ av informationskanal med korta, gärna torra, men faktabaserade nutidsnotiser. Andra får lätta mer på handbromsen...

Välkomna till bloggen!  

Frågor om truppen 2011

Truppen inför 2011 börjar ta form. När tränarduon Blomberg/Holm kör igång försäsongen efter helgerna så blir det med ca 30 spelare i truppen.

Nya helt klara spelare i klubben är:

Simon Lahdo, Västerorts IF
Cesar Galleguillos, Sköndals IK
Jonas Petros, Spånga IS FK
Emil Fnine, Råsunda IS
Joseph Ronakali, Storskogens SK 
Tomas Amanuel, Råsunda IS
Tim Eriksson, Brommapojkarna

Lämnar klubben gör:

Alexander Wiklund, Upsala IF (pga studier)
Biyan Bozan, Athletic FC

Mer info om ålder, position mm kommer här och på officiella hemsidan, se länk


Sportchefen talar om fotbollen i Rotebro

Ett nytt fotbollsår 2011 väntar för alla football lovers. Här kommer saker på gång i Rotan att rapporteras. För klubben väntar andra året i div 2. Rotan slutade fyra till slut ifjol som nykomlingar, inte illa, men det blev onödigt nervöst på slutet. Efter att vi tappat i racet om förstaplatsen i slutet av augusti så riskerade vi faktiskt t o m att få kvala ned. Vi spelar i Norra Svealand i år igen. I dagarna läggs serien fast.

Det blir Svenska Cupen match helgen den 19-20 mars och serien startar helgen 16-17 april med bortamatch mot nykomlingen Kvarnsveden. Sedan väntar folkfest på Skinnaråsen när det blir derby mot Sollentuna United annandag påsk 25 april. 

Juniorerna spelar Juniorallsvenskan Norra Svealand. Premiären blir prelimärt den 1 maj mot Sirius på Studenternas i Uppsala. 

Välkommen till bloggen! Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0