Rotan vinner efter en stark insats

Rotan vinner borta mot Spårvägen med 3-2 efter 1-0 ledning i paus. Starkt med tanke på att flera var borta och att vi fick spela med 10 man i 60 minuter efter att Alex tidigt blivit utvisad.

Robert, Micke och Gustav var alla borta pga sjukdom. Lelle hade förhinder. Båda lagen börjar lite avvaktande. Men i 22:a minuten kunde Zalif skjuta in 1-0 till Rotan efter ass av Rolle. I 30:e minuten fick Alex två gula kort och därmed ett rött för att ha spelat fult och orsakat frispark och därefter knuffat en motståndare i tumultet efteråt. Konstigt särskilt med det andra eftersom han själv blev attackerad av hemmaspelare som tyckte han gick in fult. Tveksamt domslut tyckte vi vilket tyvärr påverkade resten av matchen. Fram till utvisningen hade vi ganska bra kontroll på matchen. Vi tog då ner Keivan på mittbacken och fick gå över till ett 4-4-1. I andra halvlek överraskade vi direkt med att öka ledningen, först till 2-0 av Rolle på en långskottslobb efter ass av lagkapten Vigge i 51:a minuten. Tre minuter senare kommer vi fram i snyggt anfall på högerkanten där Viktor S överlappar och slår ett perfekt inlägg till Patrik som snyggt nickar in 3-0 i fel hörn för målvakten. Tyvärr släpper vi sedan in två mål på hörna av deras stora mittback, det första nästan direkt och det andra en kvart senare. Inte bra. Resten av matchen blir en jobbig nagelbitare men vi lyckas hålla undan till en ny trepoängare, välförtjänt tycker vi. Nu går vi in i sommaruppehållet på en hyfsat klar andra plats på 19 poäng, även om det är rätt så jämnt bakom. Serien vänder sedan och vi tar emot Spårvägen hemma den 4 augusti i nästa omgång. Ett skönt sommaruppehåll önskar vi alla spelare, ledare och fans!!!

Laget idag: Marcus- Viktor S, Mbye, Alex, Adde - Vigge, Keivan, Patrik (ut 59) - Rasmus, Rolle, Zalif (ut 82). Bänk Jacob, Sotte (in 59), Haga (in 82), Cesar.