Förlust mot Spårvägen

Rotebro förlorar återupptakten i div 2 mot Spårvägen hemma med 1-2, vilket även var halvtidsresultatet.

Fint väder idag och 128 personer kom trots att många supportrar inte hunnit hem från semester. Planen var i perfekt skick, nästan som en golfgreen. Vi hade Alex och Viktor Strand avstängda och Lelle borta. Rotan får en väldigt olycklig start med baklängesmål redan i första spelminuten efter lite passivt försvarsspel. I 20:e minuten lurar bortalaget oss väl enkelt på en hörna från höger genom att spela den till en skytt som sätter 2-0 under ribban. Rotan tar dock över allt mer och kan reducera till 1-2 efter fint samarbete mellan Rolle och Micke i en snabb omställning. Micke driver upp bollen, spelar ut den till Rolle, som spelar bollen tillbaka till Micke som via målvkaten skjuter bollen i mål. Sen har vi en kvitteringsboll där vi tycker assisterande felaktigt vinkar av Rolle som löper runt mittbacken (som inte nådde höjdbollen) och skjuter i mål. Tyvärr inget mål alltså. 1-2 i paus. Vi pressar på, har ett spelövertag och skapar en hel del målchanser i andra halvlek. Mbye har några riktigt bra nickar på hörnor precis utanför målvaktens stolpe. Men vi har för dålig skärpa på våra lägen, också på några bra frisparkslägen. Spårvägen får också ett mål bortdömt för offside. Rolle har ett mycket bra läge men faller i straffområdet. Publiken ropar på straff men domaren friar. Vi gör några byten i andra halvlek. Victor Forssell som är ny mittback i truppen (ett lån från AIK) bytte med Gustav som fick en känning. Glädjande idag var att Robban var tillbaka efter en längre tids sjukdom och kunde spela 90 minuter. Micke gör en stark insats och gör också vårt enda mål i matchen.

Laget (4-3-3) Marcus - Adde, Mbye, Gustav (ut 65), Robert - Keivan, Vigge (ut 60), Micke - Rasmus (ut 83), Rolle, Zalif. Avbytare: Patrik (in 60), Victor Forssell (in 65), Dennis (in 83), Joe.

Nästa match är det El Clasico mot United på Skinnaråsen, söndagen den 12 augusti kl 18:00.