P99 nära slå Arsenal FC i inbjudningscup

P99 spelar flera cuper i sommar. En av dem var en inbjudningscup fredag – söndag 8 -10 juli på Boovallen mot tuffast tänkbara internationella motstånd.

Vädret var perfekt hela helgen. Stommen i laget var våra egna spelare från vårt P99 svårlag men vi fick även låna duktiga spelare från grannklubbarna Sollentuna United och Sollentuna Fotboll, så det var lite av ett P99 Sollentuna All Stars. Anders Svensson tränare i Sollentuna Fotboll Nord hjälpte också till. Se lagbilden. Tack för mycket gott samarbete.

I gruppspelet mötte killarna Syrianska, Boo FF och Arsenal FC. Efter en inledande förlust mot Syrianska blev det oavgjort 2-2 med mersmak mot starka Boo FF. Sedan väntade Arsenal på lördagen som på fredagskvällen flugits in från London. Rotebro rivstartade inför storpublik i värmen med att Elias gjorde 1-0 efter 6 minuter, John utökade till 2-0 strax efter (7 min), båda målen efter assist från Peter. Mycket snygga anfall. Alla våra fans myste och undrade vad som höll på att hända. En stor sensation var på gång. Men Arsenal med många individuellt mycket skickliga spelare tog sig samman och kunde innan första halvlek var slut göra två mål och ställningen var 2-2 i halvtid. I andra halvleks andra minut lyckades Arsenal göra 3-2, vilket tyvärr blev slutresultatet trots flera försök till kvittering. Men det var ändå en förlust som kändes som lite av en seger med tanke på den fantastiska insatsen.

I slutspelet för treor blev det tre övertygande segrar av vårt efter hand alltmer samspelta lag mot starka Brommapojkarna 1-0, Segeltorp 4-0 och IK Frej 5-1. Rotebro slutade 9:a av 16 inbjudna lag. Syrianska vann turneringen efter att ha besegrat tyska FC Köln med 4-3 i finalen.