Svar på bloggläsarnas frågor om Rotan

Tack för alla utmärkta frågor. Jag återkommer med fler frågestunder längre fram om det finns följdfrågor.


Fans 04 Januari 14:44 Stämmer det verkligen att Rotan ska spela Svenska Cupen?

Svar: Ja, det ser vi fram emot. Det var lite oklart precis före jul, men vi är med det har vi fått bekräftat. ”Kvalomgången” spelas lördagen den 19 mars med lag från div 1 och kvalificerade lag från div 2 plus 2 nykomlingar i Superettan. Går vi vidare spelar vi ”Första omgången” den 27 mars, då kliver ytterligare lag från Superettan in. "Andra omgången" spelas den 20 april.


fans 04 Januari 14:57 hur många och vilka lämnar rotan inför 2011?

Svar: Hittills är det som jag skrev häromdagen bara klart att Alexander Wiklund går till Upsala IF och att Biyan Bozan går till Athletic FC. Niklas Karlsson är osäker på fortsatt spel pga studier och målvakt Abdulmasih Keriakes kommer antagligen att lämna oss. Vi har i nuläget en något större trupp än vi brukar ha så här års, det kan eventuellt bli aktuellt med någon utlåning eller bytesaffär. Det får vi se.


LOLEN 04 Januari, 16:24 när kommer presentationen om Tim och tomas?

 

 

Svar: Inom något dygn hoppas jag. Det står näst på tur.


Fråga? 04 Januari 22:10 När börjar träningsmatcherna? Några matcher klara?

Svar: Alla träningsmatcher är klara. Tränarna kan alla detaljer kring detta. Jag kollade kalendern. Så här ser det ut. Första matchen den 12 februari mot nykomlingen i div 3 – BeleBarkarby. Sedan mot nya div 2-laget Konyaspor den 20 februari, Råsunda den 27 februari, Enskede 5 mars, Visby/Gute 12 mars, Kungsängen 16 mars, Bollstanäs 23 mars, Värmdö 26 mars, Nyköping 3 april, Heby 9 april. Den 19 mars är även match mot Vallentuna inbokad.


Fans 04 Januari 22:35 Finns det några egna produkter?

Svar: Ja många, presentationerna här på bloggen är bara på nya spelare. Vi har kvar våra egna produkter och som vi har satsat på i flera år, t ex nyckelspelarna Johan Hedman och Kalle Ramsell, och även våra duktiga killar Calle Lennerman och bröderna Hagman. Dessutom kommer Joe tillbaka nu. Christopher Leal och Johan Vega är också Rotebroare. Plus att Daniel Forssmed och Jonte Berg har varit med på hela resan från femman. Lukas Strömberg och Niklas Karlsson är inne på andra sejouren i klubben.


Till det kommer att vi har mycket bra juniorer som vann Sanktan P18 Elit ifjol och ska spela Juniorallsvenskan. Där finns många mycket intressanta spelare för a-laget.


q1 05 Januari 13:43 Hur ser ekonomin för A-laget ut? Har ni fått nya sponsorer?

Svar: Det är mycket vi vill göra men ekonomin sätter gränser. Vi är en liten klubb med begränsade resurser. Vi tar små steg i taget, t ex bra omklädningsrum och läktare fanns överhuvudtaget inte för ett år sedan. Vi är mycket stolta över det vi hittills har uppnått men vill vidare och förbättra hela tiden för att nå våra egna högt ställda mål.


Nya regler gäller i år att man måste ha professionella spelaravtal med samtliga över 18 år som ska spela div 2. Vi har förberett detta en längre tid. Det gör det svårare att kunna ta emot unga spelare eftersom utbildningspengar kommer in bilden om de är under 23 år. Det kan bli en hel del pengar om man inte kommer överens med klubbarna där spelaren varit. FOC Farsta har väckt debatt i frågan och de märkliga konsekvenser som blir när spelare kommer tillbaka till moderföreningen efter att ha provat på storklubbarna. Vi har också engagerat oss i frågan och jag har haft kontakt med Lars-Åke Lagrell, han anser att man får väcka motioner den formella vägen så det blir en ändring om det får märkliga konsekvenser så att ungdomar 18-23 år inte kommer fram i svensk fotboll. Förbundet verkar inte ha förutsett konsekvenserna.


Angående sponsring så har vi förhoppningar att våra fantastiska sponsorer fortsätter framöver, flera tillkom under 2010, och att nya kommer till. Om man ser hur svårt det är idag med sponsring så får vi vara nöjda med 2010. Vi jobbar på och hoppas på 3-4 nya sponsorer inför säsongen. Vi tar tacksamt emot alla tips.


q2 05 Januari 13:45 Samarbetsklubbar högre upp i seriesystemet? Finns där några som kan tänka sig låna ut duktiga spelare som inte platsar hos dem men som kan lyfta Rotan?

Svar: Bra fråga. Vi jobbar aktivt med den. Vi har goda relationer med sportcheferna i Djurgården och AIK och också med ansvariga i deras samarbetsklubbar Vasalund respektive Väsby United. Hittills har vi sett en fördel med att vara fristående, men vi har även i något fall diskuterat formaliserat samarbete. Brommapojkarna är också intressant, inte minst nu när deras farmarklubb Gröndal hoppat av div 1. Vi har kontakt med sportledningen i BP.


q3 05 Januari13:47 Apropå egna produkter: kan ni inte locka tillbaka yngre broder Ramsell från AIK ungdom?

Svar: Rasmus är en mycket duktig fotbollsspelare men han går just nu andra året på en gymnasieutbildning med fotbollsinriktning i Solna som jag tror delvis bygger på att han spelar i AIK. Men, visst frågan är berättigad, det kanske finns lösningar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0