Tung förlust mot effektivt VIK

Laget: Lennart-Adde-Gustav (ut 74)-Robert-Viktor S-Mikael, Keivan, Patrik (ut 46)-Rasmus, Roland, Zalif (ut 74)
Avbytare: Marcus, Vigge (in 46), Sotte, Mbye (in 74), Cesar (in 74).

Rotebro gör i långa perioder en spelmässigt bra match men förlorar med 2-4 efter 1-2 i halvtid.

Vädret var perfekt för fotboll. VIK hade inte ett helt ordinarie lag med idag. Men VIK visade upp en otrolig effektivitet i sina avslut medan vi missade många chanser i avgörande lägen.

VIK gjorde 1-0 redan efter 4 minuter på ett lobbskott som Lelle nästan lyckades styra bort men tyvärr letade bollen sig över mållinjen. 2-0 kom på ett till lobbskott efter 9 minuter. Målskytten är bara gratulera om han får på fler sådana skott i år. Nästan likadan inledning som senast mot Falun alltså. Men Rotan kom snabbt tillbaka denna gång och Rolle gör 2-1 i 25 minuten på ett långt uppspel från Adde E. Rotan tar över spelet nästan helt efter målet och i 40:e minuten rullar vi upp VIK-försvaret som är helt borta. Tyvärr får inte Micke någon bra träff så bollen tar i stolpen och vi får inte in returen heller. Halvtid 1-2. I andra fortsätter Rotan att föra spelet i 52:a minuten blir Rolle fälld och Zalif sätter säkert straffen, 2-2. De följande 10 minuterna ligger vi på furiöst för att ta ledningen. I 55:e minuten har Keivan en fin frispark som målvakten med svårigheter lyckas rädda. I 57:e minuten frispelar Rasmus Zalif som tyvärr från nära håll lägger vänsterskottet över ribban. I 59:e minuten har Rolle ett bra skott som målvakten kanonräddar. I 60:e minuten har Gustav ett hårt skott efter hörna som VIK får ett ben på och skottet styrs till ny hörna. I 61:e minuten händer det som ofta händer i ett sådant här läge. Vi går bort oss i en snabb kontring där deras spelare får bollen via vår spelare och snyggt kan lobba in 3-2 till VIK. I 64:e minuten får Zalif ett bra läge att kvittera men skottet går utanför. Sen böljar spelet fram och tillbaka. Rasmus blir utvisad i 83:e minuten och två minuter sedan gör VIK 4-2 på frispark. Vi har ett jätteläge strax efter att reducera men vi missar återigen avslutet mot öppet mål. Spelmässigt en bra match men vi kan inte missa så mycket och samtidigt släppa in så många mål, 9 mål på senaste två matcherna nu. Nu väntar match nästa lördag mot Strömsberg borta.