Rotebros P95 nådde A-slutspel i Gothia igen trots tuff grupp

Rotans P95 deltog i Gothia förra veckan. Det var tredje året i rad.Trots en mycket tuff lottning i gruppspelet mot bl a America Elite från Mexico och Clube Jundiai från Brasilien lyckades laget bli tvåa i gruppen efter storseger med 4-1 mot brassarna och seger mot svenska Broby IF. Precis som förra året nådde laget A-slutspel. Där blev det tyvärr stopp direkt mot skotska Tynecastle från Edinburgh.

Första matchen spelade vi mot kända mexikanska klubben America Elite som fostrat storspelare som tex Samorano. Vi förlorade matchen med knappa 1-2 och hade bla en ribbträff i slutet av matchen.

Andra matchen var mot skånska Broby IF. Med ett mycket vasst anfallsspel hade vi en stor 4-1 ledning en bit in i andra halvlek. Sen släppte vi in två mål på fasta situationer i slutet av matchen, men segern var aldrig hotad. Vi borde ha vunnit matchen med mycket större siffror. Uddamålsseger 4-3 var inte bra eftersom vi nu skulle vara tvungna att besegra Clube Jundiai från Sao Paulo för att bli grupptvåa. Oavgjort skulle inte räcka.

Men i tredje matchen gjorde vi en mycket bra match mot brassarna och vann med klara 4-1. Så vi blev ändå grupptvåa och därmed klara för A-slutspel. Matchen var dramatisk för Amir bröt tyvärr armen i början av andra halvlek och fick hämtas av ambulans. Det blev en 20 minuters paus i spelet vid ställningen 2-1 innan spelet kunde återupptas.

I slutspelet mötte vi sedan skottarna på en dålig plan på Kviberg. De spelade väldigt fysiskt och vi hade svårt att få igång samma rull som i gruppspelet. Vi hamnade i underläge med 1-0 i slutet av första halvlek efter att vi själva haft en jättechans att ta ledningen. Fem minuter in i andra halvlek gör Johan Moya 1-1 på en drömvolley i bortre krysset och hoppet tänds igen. Den jämna matchen såg ut att gå mot straffar. 19 och 21:e minuterna blir dock olycksminuter när skottarna lyckas göra 2-1 och 3-1. Sen försöker vi komma ikapp utan att lyckas.

Betyget blir mycket högt för laget. Tack till spelare och ledare (Edu, Matte och Mats). Tack också till föräldrar som hjälpte till med skjuts på plats och för stödet vi fick från våra fans i Göteborg. Vann klassen gjorde brasilianska Cruzeiro efter seger i finalen mot ABK Football Club från London med 2-0. Ca 200 lag deltog i klassen.