Dags för revansch?

Årets andra seriematch är nog den viktigaste. Vi möter Sollentuna United. Våra grannar och kompisar i kommunen. Kaptenerna i båda lagen trissar upp insatserna till astronomiska höjder på sina bloggar men nu ska allt avgöras PÅ PLANEN. Det handlar om en 90 minuter lång fotbollsmatch på en fin gräsmatta där många känslor ska ut. Förra årets hemmamatch såg bra ut i början men blev sedan årets största trauma. Första 20 minuterna var vi med, Kalle fixade en straff som han slog själv. En mindre bra straff tyvärr- strax därefter tvingades han utgå pga skada. Hedman var sig inte lik utan Kalle och vi åkte dit med 0-4. Inga diskussioner, rullgardin ner. Besvikelsen var stor. Höstmatchen på Vallen slutade 2-3. Vi var kanske närmare då men ändå inte riktigt – trots ledning med 1-0, bra publikstöd och en boll nära mållinjen i slutminuten.


Myterna då? United påstås träna mycket mer, ha väsentligt mycket större resurser, vara mer proffsiga och ha en bättre ekonomi. Vidare; United-spelarna är rädda för att göra fel och har inte roligt. Några kommentarer. Idealitet och glädje finns givetvis även i United. T ex sportchef Börjesson och assisterande tränare Limpar är brinnande idealister, de har antagligen inte betalt. Spelarna betalar själva sina träningsläger. United tränar inte speciellt mycket mer, har inte många nya sponsorer vad jag vet och inte alltid bra ordning på kontrakts- och övergångsfrågor. Men de har antagligen en starkare spelartrupp med några spelare som också tjänar lite pengar på fotbollen. I hemmapremiären sviktade laget dock mot Skiljebo och var inte särskilt bra, precis som de sviktade i fjol några matcher.


Efter att Rotan tidigare förlitat sig på firma Hedman & Ramsell i flera år så ser truppen 2011 starkare ut på bredden än på länge. De nya spelarna har också kommit in bra socialt i gruppen. Nya tränaren Blomberg har mycket kunskap och ett stort engagemang. Ska Rotan hinna få ihop allt redan till derbyt är den stora frågan. I bortapremiären mot Kvarnsveden var inte allt på plats. I lägre divisioner kan man släppa in tre enkla mål och ändå vända till vinst, men det funkar knappast i div 2.


Vad ska man nu tro om matchbilden? Det kommer att bli fysiskt som vanligt. Nu är det som jag ser det Rotans chans – om bara alla bitar faller på plats och alla spelare samtidigt presterar på topp både i försvars- och anfallsspelet t ex som första halvlek mot Akropolis eller i andra mot Bissarna. United känner sig säkra att de är bättre och det ökar våra chanser. Det enda Jens Åberg var säker på om serien var att United är bättre än Rotan. Den typen av uttalande passar oss perfekt! Dags att visa att det inte stämmer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0