Rotan övertygade i första hemmasegern

Rotebro vinner i fint vårväder mot Skiljebo med 4-1 efter 1-1 i paus. Rotebro börjar bra men Skiljebo tar ledningen med 1-0 efter 12 minuter på en frispark från 22 meter. Rotan fortsätter och har ett ganska stort bollinnehav utan att skapa riktigt vassa chanser. Skiljebo försöker oftast nå Axel Johansson på topp med långa bollar. i 41:e minuten slår Rolle en cross i vänsterläge över till Zalif som får fram bollen till Micke Nilsson centralt utanför straffområdet. Micke dundrar in 1-1 och det står sig till paus. I andra börjar vi bra igen. I ett vackert anfall där Robban och Rasmus samarbetar på vänsterkanten spelar Robban fram en helt frispelad Zalif som tyvärr försöker dra målvakten men misslyckas. Sen har har vi ytterligare någon chans men sedan har Skiljebo en ganska stark 10 minutersperiod. I 63:e minuten gör Rasmus sedan 2-1 på ett bra skott som går i en båge över målvakten men under ribban. Skiljebo gör senare ner på en trebackslinje. I 86:e minuten gör Rolle 3-1 efter att ha snabbt ha hunnit emellan på ett dåligt pass i backlinjen. På stopptid fullbordar sedan Patrik målskyttet med att prickskjuta in 4-1 efter pass från Bacon.

Startelva Lelle-Viktor S, Alex, Gustav, Robban - Vigge (ut 56), Keivan, Micke-Rasmus, Rolle (ut 90), Zalif (ut 69), Avbytare: Marcus, Patrik (in 56), Gerald (in 69), Sotte, Bacon (in 90). Publik 135 personer.

Rotan har nu gjort 11 mål på första tre matcherna mot tippade topplagen Valsta Syrianska, GUSK och Skiljebo och på det tagit 6 poäng. Rolle har gjort fyra mål och Micke Nilsson ett i varje, totalt tre mål. Segern kändes mycket rättvis. Vi går (tillfälligt?) upp i serieledning av serien men flera hängmatcher följer de närmsta dagarna.
Valsta Syrianska möter t ex United hemma på tisdag kväll på Midgårdsvallen och Karlberg spelar i morgon.

Är spelet som idag kan alla varmt rekommendera fotbollsälskare och lokalpatrioter att se våra matcher. Forza Rotan!