Dagen efter

Det känns lite tomt dagen efter den fantastiska festen. Inte bara sportsligt var det stort med en rättvis 2-0 seger utan även inramningen och allt annat med festen. Rotanbloggen och AlltidUnited har redan träffande beskrivit det mesta som finns att säga.

De långsiktiga konsekvenserna för fotbollen i vårt område får vi förhoppningsvis se längre fram. Men de flesta som var där fick vara med om en häftig upplevelse, och det på en fotbollsmatch. Många hjärtan vanns bland de som inte så ofta går på en fotbollsmatch. Kultur- och fritidsnämdens nya ordförande Magnus Ramstrand var på plats och hade inte varit med om en lika häftig fotbollsupplevelse tidigare, berättade han för mig.

Själv firade jag med att grilla hemma efter derbyvinsten och sedan åter bege mig till Skinnaråsen senare på kvällen för träning av P99. Matchens lirare Johan Hedman ("stundtals briljant" enligt Rotanbloggen) var förstås värre och tränade F93 med brorsan Anders direkt efter slutsignalen i derbyt. Allt folket hade inte ens hunnit lämnat arenan innan Johan hade samling med tjejerna. Johan är verkligen en märklig och beundransvärd fotbollsentusiast! Operation övertalning 2012 måste genast inledas på Unge Hedmans eget spelande. Vad är väl några års fotbollsspelande till när man är pensionär och blickar tillbaka på sina vägval.

Jag kunde konstatera att samtliga träningsgrupper igår kväll hade mycket bra uppslutning, det var många i F93 givetvis, men även i F98, P99, U-truppen och div 7-laget. De senare måste ha varit närmare 30 pers, och sammmanlagt ca 100 personer på ett par timmar på konstgräset. Visst, det var en fin kväll, men jag vill gärna tro att suget också berodde på det gastkramande derbyt tidigare på dagen, där många var på plats.

Nu rullar tåget vidare - a-laget tränar ikväll och det lär vara en och annan öm kroppsdel efter derbyt. Reservlaget spelar hemmamatch på onsdag kl 20:00. A-laget möter Gamla Upsala SK på Gamlis IP på måndag kväll. En rejäl omladdning lär behövas. Men låt oss först njuta några dagar av allt vi var med om denna annandag påsk 2011.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0